För mig som använt ett otal Ecco Street-skor är det egentligen underligt att det inte är fler som spelar i dem (och använder dem utanför banan).

Utöver den vanliga skon släpper Ecco nu en jubileumsversion, Ecco Golf Street 10, en specialutgåva med begränsad tillgänglighet som bara kan köpas i vissa butiker och Eccos egen online-shop.

För 2200 kronor får du en helt ny mellansula för ännu bättre komfort, hybridyttersulan med Eccos prisbelönta E-DTS (ECCO DYNAMIC TRACTION SYSTEM) som har över 100 greppdubbar och 800 greppvinklar för utmärkt fotfäste i alla förhållanden samt flera lackdetaljer, bronsdetaljer på skosnörenas dubbar och två av hålen och ’HYBRID 10’-logotypen i screentryckt brons på hälen. Du får också en jubileumsdesignad skokartong och nyckelring.

Läs mer i pressmeddelandet nedan.

ECCO GOLF FIRAR HYBRIDREVOLUTIONENS TIOÅRSJUBILEUM MED EN STREET 10-DESIGN
ECCO GOLF, global innovatör i golfskobranschen presenterar ECCO GOLF STREET 10 som ett sätt att fira tioårsjubileumet för den hybridrevolution som kickades igång av ECCO GOLF samt dess ambassadör Fred Couples med den omtalade debuten för de första GOLF STREET-skorna på US Masters 2010.

De ursprungliga GOLF STREET-skorna föddes ur den enkla idén att en golfsko skulle kunna vara så mycket mer än bara en golfsko och det konceptet – som allmänt ses som den största revolutionen i golfskobranschens historia – förändrade helt synsättet på utformning av golfskor.

Många av skorna i den aktuella ECCO GOLF-kollektionen, bland andra GOLF STREET 10, bygger fortfarande på den prisbelönta E-DTS™-hybridsulan (ECCO DYNAMIC TRACTION SYSTEM™) som den första GOLF STREET-skon hade och som stått sig väl under alla dessa år.

Som bevis på den ursprungliga, banbrytande designens hållbarhet har GOLF STREET 10 samma linjer i grunden, men har försetts med flera diskreta och samtidigt klassiskt eleganta och lyxiga detaljer.

GOLF STREET 10 är en special edition-sko som endast är tillgänglig i vissa butiker samt på ECCOs e-handelsplatser och hyllar den ikonförklarade ursprungliga hybriddesignen med en modern uppsättning nyckelegenskaper, bland andra:

  • Introduktionen av ett helt nytt material för mellansulan, PU PHORENE™, som utgör ett enormt framsteg för ECCOs FLUIDFORM™-process. Med oöverträffad mjukhet, ökad stötdämpning och energiåterföring har den dynamiska komfort som alltid varit grunden för ECCOs design och teknik tagits till en helt ny nivå
  • En hybridyttersula med prisbelönt ECCO DYNAMIC TRACTION SYSTEM™ (E-DTS™) har över 100 greppdubbar och 800 greppvinklar som ger ett utmärkt fotfäste i alla förhållanden
  • Flera lackdetaljer utgör en hyllning till tioårsjubileumet för den ursprungliga GOLF STREET-designen, bland annat bronsdetaljer på skosnörenas dubbar och två av hålen, ’HYBRID 10’-logotypen i screentryckt brons på hälen samt en jubileumsdesignad skokartong och nyckelring

Ovandelarna i skinn från ECCOs egna garverier är tillverkade i ECCO FLUFFY PEBBLE NAPPA, en polerad fullnarv med pebble-struktur, anilinfinish och lyxigt silkeslen känsla.

Genom att behandla ovandelarna med ECCOs egenutvecklade HYDROMAX®-teknik bibehålls skinnets styrka och hållbarhet medan fötterna hålls torra och sköna med förbättrad ventilering.

En mikroperforerad premiumskinnfodring bidrar till elegant estetik medan skinnfodrade innersulor ger unik fukthantering samt förbättrade prestanda via långvarig dämpning och maximal komfort.

GOLF STREET 10 tillverkas i företagets egna fabriker där en sko i ett stycke skapas med FLUIDFORM™ Technology som fäster ovandelen vid yttersulan utan limning eller sömmar. Detta ger en lättviktskonstruktion som är både flexibel och slitstark.

ECCO GOLF-skor används på tävlingar runt om i världen av Henrik Stenson, Thomas Bjørn, Fred Couples, Erik van Rooyen, Doc Redman, Lydia Ko, Minjee Lee, Caroline Masson och många andra. Mer information om ECCO GOLF finns på golf.ecco.com.

Länkar