Abacus vår- och sommarkollektion 2013 innehåller plagg med starka färger inspirerade av söderhavsöar, laguner och korallrev samt plagg med klassiskt svala skandinaviska pastellfärger.

Abacus tidlösa och eleganta design i kombination med de senaste tekniska funktionsmaterialen ligger bakom det svenska mode- och sportklädesföretagets världsomspännande framgångar. Abacus är nu officiell partner till Asientouren, vilket kompletterar tidigare avtal med Solheim Cup, Ryder Cup, European Challenge Tour och Nordea Masters.

En nyhet för 2013 är Coefficient of Stretch, ett mått på hur mycket stretch ett golfplagg har. Och företagets nya material Stretchlite har smått otroliga 2,64 CoS, vilket betyder att det kan sträckas ut till mer än dubbla storleken utan att förlora sin förmåga att hålla dig torr i svingen.

Abacus Sportswear är först och än så länge ensamma med att ange stretchkoefficienten på sina funktionsplagg. Och för dig som golfspelare är kombinationen av skydd mot vattengenomträngning utifrån, genomsläppning av fukt inifrån och stretch som avgör hur bra ett plagg är.

En annan nyhet är att Abacus nu också lanserar plagg med inbyggt solskydd. En hel kollektion med toppar och tillbehör har försetts med UV-skydd med bland annat naturliga kokosfibrer.

Plagg tillverkade i en kombination av bambumaterial och mikrofiber skyddar både mot UV-strålning och reducerar obehagliga lukter när solen gör dig varm.

Plaggen finns i butikerna redan och prisexempel finns i bildgalleriet.

Länkar