Det kom en "mystery box" från TMAG lagom till premiärrundan på Södra banan i Tylösand. Den var lite liten för att innehålla en ny driver eller ett järnset - och alldeles för lätt för att innehålla 12-15 dussin bollar som jag brukar behöva med mitt sneda spel. Efter lite trassel med en jäkla massa tejp uppenbarade sig ett par skor. Nya Adipower Boost – snygga!

Ur med de medföljande PU-sulorna och i med mina egna ortopediska sulor (där faller många skor där jag inte får i mina sulor). Iochförsig inte helt utan bekymmer för det är smala skor - å andra sidan har jag ju smala fötter. Storleken är 10,5 - vilket känns rätt eftersom jag har storlek 44 - men på kartongen sägs det vara storlek 45 1/8, men de sitter som gjutna så det är väl bara att acceptera att man fått större fötter.

Den stora tekniska finessen här är en innovativ "boost foam"-dämpning som adidas tidigare levererat i skor för löpning, basket och baseball. Det här är tusentals så kallade energikapslar av TPU (thermoplastic polyurethane) som tillsammans lagrar upp och ger tillbaka den energi som foten genererar (se videoklippet som illustrerar effekten ovan).

När jag går i skon så är det först lite "gungigt" och nästan för mjukt. Som att gå på ett sånt där mjukt och sviktande gymnastikgolv. När jag vant mig så känns det dock som att Adipower Boost levererar på sitt löfte att ge tillbaka lite av den energi som genereras.

Enligt Adidas ska Boost-skummet också fungera oavsett temperatur, till skillnad från vanlig dämpning i sneakers som antingen blir för stum i kyla eller för svampig i värme.

En annan finess som är värd att nämna är att Adidas gjort ett riktigt bra jobb med att få skon att klämma åt runt foten på precis rätt sätt - så att skon sitter rejält på plats, men utan att man får minsta känsla av skav ens under första rundan.

Greppmässigt är Adipower Boost också en riktig fullträff. Med så kallade gripmore-spikar – små plastspikar i olika storlekar som är fasta och alltså inte kan bytas när de slitits ut – strategiskt placerade på sulan är greppet så bra att jag på rangen känner att jag måste vrida ut vänsterfoten lite extra eftersom jag inte (som jag brukar) kan vrida runt den i genomsvingen. På banan, som är lite sådär vårfuktig under premiärrundan, är det heller aldrig minsta tendens till att halka.

Utöver den Boost-modell jag provat så finns även Adipower Boost Boa, där snörningen ersatts med ett Boa-system som ska ge en riktigt bra passform och gör att man slipper det irritationsmoment som uppstod ett par gånger under rundan när de helt nya och skönt vaxade skosnörena gled upp och fick snöras om.

Om du är ute efter ett par nya golfskor och kan tänka dig en sneakermodell i stället för den traditionella looken på golfskor så rekommenderar jag att du provar Adipower Boost. Sköna, snygga och en extra energikick. Fyra birdies och bara två bogeys var också en skön premiärscore, men berodde sannolikt inte bara på skorna utan kanske mer på att utslagsmattorna stod i höjd med damtee. Men ändå ... :)

Länkar