Adidas säger själva att AdiZero är den lättaste och mest bekväma golfsko de lanserat, och de som provat löparskon kan intyga att det är en riktigt bra sko.

Skon är försedd med 10 plastspikar och ovandelen är tillverkad i SprintSkin, ett lätt och vattentätt material som ger hållbarhet och konsekvent passform i alla golfväder.

Den mycket tunna och lätta SprintFrame-yttersulan ger bra stöd och eftersom spelaren kommer närmare marken ska både känslan och stabiliteten bli bättre. För att ge ytterligare hållbarhet har hälen en extra slittålig yta.

Det finns två alternativ för innersula, FITFOAM, som ger bäst komfort samt CLOUDFOAM som ger bäst stötdämpning.

Sergio Garcia har redan börjat använda AdiZero och säger att med allt längre rondtider är det en klar fördel att ha lätta och bekväma skor. "Det gör mig lätt på foten och jag är närmare marken i varje steg och varje sving."

AdiZero kommer att finnas i tre färgkombinationer: RUNNING WHITE / BLACK / VIVID YELLOW, BLACK / WHITE / BLACK och RUNNING WHITE / BLACK / DK. SILVER MET. Priset blir 1 700 kronor. Damversionen har bara sex spikar, lite andra färger och kostar 1 200 kronor.

Länkar