Siktpinnar har var och varannan människa i bagen nuförtiden, även om inte många använder dem och ännu färre har någon nytta av dem. Roligast är de som sett övningar på Youtube och helt misslyckas, särskilt de som tränar svingplan och kommer upp över planet och skickar iväg pinnen långt ut på rangen.

För de som ändå vill träna med siktpinnar har det nu kommit ett "multiverktyg" med ett paket där den ena av de två siktpinnarna har två böjbara delar som gör att det ersätter väldigt många andra prylar både på övningsgreenen och rangen.

Den patenterade funktionen gör att Alignment Pro upptäckts av massor av proffs och den ligger i bland annat världsettan Dustin Johnsons bag, träningsvillige Alex Noréns bag och i många andra bagar.

Några av de övningar man kan göra är på övningsgreenen där jag själv provade den lite igår. Böjningen är lätt att ställa och håller "stilen" så att man kan använda Alignment Pro i stället för att krita ett streck (och det är också mycket enklare att justera än ett kritat streck). Även svingspår, bollstart och allt möjligt är sånt som kan tränas.

På rangen kan du träna allt från chippning till svingplan och allt möjligt annat. Det finns massor av Youtube-klipp där du kan hitta tips på övningar och med lite fantasi kan du säkert själv komma på många till.

Alignment Pro är på ingång och du kommer att kunna köpa paketet i välsorterade shopar och du kan få mer info på den svenska distributörens hemsida, www.prwproducts.com. 595 kronor är inte jättebilligt, men en bra investering för dig som tränar mycket.

Länkar