Idag så spelar var 20:e svensk golf. Även om senare år har inneburit en viss minskning av golfspelare i Sverige så är sporten fortsatt otroligt populär. Det är inte unikt för Sverige. I hela världen så tycks intresset för golf bara växa sig starkare. Vad beror det här på? Det kan finnas flera anledningar…

En sport som underhåller
Vad är det som är så spännande med stora gröna fält, pyttesmå hål och så människor som slår på vita bollar för att få dem i hålen? Även om du inte själv spelar så är du säkert medveten om sporten.

Det går ju att satsa pengar på golf online. Med nya svenska lagar för spel online så har erbjudanden om betting på sport bara ökat. Det här ger underhållning på flera plan. Den som ändå hade tänkt se golf på tv kan öka spänningen med en satsning.

Den som först och främst var intresserad av betting på sporter kan få upp ögonen för golf som sport. Det stora utbudet av spel, information och givetvis också filmer från event som finns online ökar intresset. I forum så kan vem som helst delta i samtal och lära sig mer om sporten på ett mycket trevligt sätt.

Alla kan spela golf
Något som definitivt leder till att golfen ökar i popularitet är att den är så tillgänglig. Alla som vill kan börja spela golf. Det går bra att spela tillsammans oavsett ålder. Den som inte har haft tid att upptäcka sporten under arbetsåren kan göra det då det blir dags för pension.

Golf är en mjuk sport där man inte måste vara ung och stark för att lyckas. Det är klart att golfproffs är otroligt vältränade. Men det går att spela golf utan att vara elitidrottare. Att röra sig över en golfbana i goda vänners sällskap är nyttigt för både kropp och själ.

Resor inkluderar ofta golf som aktivitet
Det har blivit allt vanligare med regelrätta golfresor såväl som golfattraktioner sida vid sida om turistorter. Det är inte bara de som är väl insatta i golfens regler som tycker att det är härligt med golf på semestern.

Då golfbanor för nybörjare såväl som proffs har byggts vid attraktiva resmål så har det bidragit till sportens popularitet. Folk åker på semester med vänner som golfar regelbundet. De hänger med till greenen som även har fin utsikt över havet. Plötsligt så inser den som aldrig tidigare har spelat hur kul det är.

Det här är ett typiskt exempel på hur sporten golf sprider sig till de som tidigare inte ens har varit medvetna om hur en golfboll ser ut. Det räcker för det mesta med en enklare runda för att intresset ska väckas. Reglerna är enkla och när du väl har fått smak för golf så blir det mer.

Kändisar från golfvärlden
Vi kan inte utesluta att kändisar från golfvärlden också påverkar hur populär sporten är. Stora golfprofiler som Tiger Woods och Annika Sörenstam har synts flitigt i nyheter. De gör oss nyfikna på vad sporten handlar om även om nyheterna inte alltid har med golf att göra. När du läser om golfare i nyheterna så kanske du funderar mer på sporten. Hamnar du själv på en green? Risken för det är stor!