Även om golf inte är den högst populära sporten på listan, så är det allt fler som hittar nöjet i att spela på golf (Om du inte redan har kikat in vår betting guide när det kommer till golf, så bör du kika här). Golf kan vara en av de svåraste sporterna att betta i, eftersom att du måste ha en förkunskap för att kunna avgöra vad du tror kommer att ske i matchen. Betting online är med andra ord inte alltid så enkelt som det kanske verkar vara.

När det kommer till lagsporter så är det i regel oftare eftersom att man bedömer ett lag i helhet och kan se över statistik. När det kommer till golf där man bettar på enskilda personer så är det svårare, du behöver ha en god inblick i golfvärlden för att veta hur de olika golfspelarna spelar.  För att lyckas på bästa sätt när det kommer till golf är därför att använda sig av en bra bookmaker. Det är också detta alternativ som fått sporten att växa även när det kommer till betting. Om du använder dig av en bra bookmaker så hittar du de bästa oddsen och även ofta experttips.

Världscup Golf Dam 2020
Bristen på tävlingar under året ledde till att damerna i golfeliten skapade sin egen världscup. De la ihop ett helt eget system som gjorde det möjligt för dem tävla mot globala golfspelare även fast spelarna befinner sig på olika platser runt om i världen. Det var lite drygt 20 elitspelare som deltog i tävlingen som ägde rum i april.

Världscupen var indelad i fyra tävlingsveckan och under varje vecka så tävlade damerna i 5 olika grenar och fick sedan poäng som gav dem olika placeringar i grenarna. Svenska Linnea Ström låg 1:a under första tävlingsveckan med 15,33 poäng. Några av de högst rankade manliga golfspelarna idag är Dustin Johnson och Justin Thomas som båda är från USA. Högsta topprakningen bland svenska manliga golfspelare är Henrik Stenson och Alex Noren som båda ligger inom ramen av de 14 bästa golfspelarna i världen. Bland damerna så är det Annika Sörenstam som ligger på topp och rankas som Sveriger genom tiderna bästa golfspelare dam

Under tiden som cupen pågick så kunde människor världen över satsa pengar på tävlingarna i golf mellan damerna. På grund av underskottet av odds under våren så gav det ett högt tryck på satsningar i odds. Det finns många potentiella golfspelare i Sverige som är intressanta för golfscenen framöver.

Undvik nybörjarmisstag när du satsar på odds i golf
Det finns en del fel som man kan råka begå när man är nybörjare på att betta på golf. En viktig detalj när det kommer till att satsa pengar på golf är som nämnt att du behöver hålla koll. Inte bara behöver du hålla koll på de olika spelarna och deras resultat, du bör också se över dina egna resultat som du har haft hittills. Genom att se över dem och därefter lägga upp en insatsplan så är det enklare för dig att spela på flera olika spelare under ett spel t.ex, vilket de flesta gör när de spelar på golf.

För att lära dig mer och göra din research innan du satsar pengar i golf så kan det var en bra idé att följa de olika spelarnas rankning och historia, för att få en snabb och enkel inblick i hur det ser ut. När du har börjat förstå vilka spelare som är bäst rankade, så kan du börja lära dig mer om dem enskilt. Vad har de för spelteknik? Efter att tag så lär du dig att förstå hur de olika spelarna tänker på planen och då är det enklare att satsa om du vet hur spelarna sannolikt kommer att spela under tävlingen.