Arccos Caddie 2.0 har varit ute ett tag och användarna av statistikprogrammet Arccos 360 har därigenom fått möjlighet att få nästan samma hjälp som spelarna på touren får av sina caddies.

Okej - kanske kan appen inte släpa på klubborna, kratta bunkrar, lägga tillbaka torv eller stryka ditt ego medhårs, men du kan få hjälp med avstånd och spelstrategi.

Via den insamlade statistiken – antingen via de lösa pluggar som du får om du köper Arccos 360 eller de smarta grepp som sitter på Cobra Connect-klubbor – kan appen visa dig en optimal strategi för att spela hålet.

I systemet finns både "plays like"-avstånd som tar hänsyn till vindförhållanden och höjdskillnader samt olika strategier där du kan se hur många slag det i snitt krävs för att få bollen i hål - och där själv fatta beslut om du ska våga chansa eller spela safe. Arccos har tagit hjälp av självaste Microsoft Azure med den bakomliggande strukturen för att få fram bästa möjliga artificiella intelligens.

Det smarta systemet visar tydlig information om hur du med dina snittlängder kan prestera på varje slag och när man vågar lita på systemet blir det väldigt enkelt att snabbt välja en klubba, bestämma sig för slaget och lappa iväg bollen. Det är inte alltid det blir rätt - men det är knappast caddiens fel. Ungefär som på touren ...

Om du också vill samla in statistik om ditt spel och se hur du presterar - samt få hjälp med klubbval och strategi kan du köpa Arccos 360 i din shop eller online på arccosgolf.uk för 249 GBP med fri frakt. Vill du ha hjälp av Caddie 2.0 får du betala 79 kronor per månad, 409 kronor för sex månader eller 509 kronor för ett år. För de som köpt Cobra Connect-klubbor är det gratis första året.

Länkar