Namnet R1 kommer av att Taylormade bara kommer att tillverka ett huvud. Resten får man justera med de 168 olika inställningsmöjligheter som finns. Det går att justera loftet upp eller ner 2 grader (från 10) i 12 olika steg, mot en justeringsmöjlighet på 1,5 grad  upp eller ned från 9, 10,5 eller 12 grader på R11s.

Med plattan undertill kan huvudet ställas upp till fyra grader öppet eller stängt i adresseringen. Dessutom finns två vikter på 2 och 10 gram som kan flyttas mellan hälen eller tån för att ge en optimal bollbana.

R1 kommer i två modeller, en standard och en TP-modell. Standardmodellen levereras med ett 55-grams Aldila RIP Phenom-skaft på hela 46" medan TP-modellen har 28 olika skaftalternativ. 

Som vanligt levererar Taylormade ett modigt utseende. De överraskar inte lika mycket som när de lanserade de vita drivarna, men mönstret på så väl R1 och Rocketballz Stage 2 är uppseendeväckade. Tycka vad man vill om det, men de syns.

R1 släpps i butik i USA den 1/2 i samband med golfmässan i Orlando. Priset blir 3 999 kronor för grundversionen och 4 999 kronor för R1 TP.

 

Länkar