Hans Olofsson har varit världsmästare i bangolf och haft flera andra bangolfanläggningar, men har nu växlat upp rejält med nyöppnade Swing by Golfbaren i Vasastan i Stockholm.

Här handlar det kanske egentligen inte om bangolf eftersom de tolv hålen på första (källar)nivån mer har drag av äventyrsgolf. Det finns ytterligare sex hål i en separat lokal en trappa ned i underjorden, och dessa har mer traditionell bangolfkänsla.

Poängen med Swing by Golfbaren är heller inte bara att man ska finslipa sin puttning. Med The Minigolf Experience - speakeasy, food & cocktails som tagline förstår man att här handlar det om njutning för alla sinnen.

Ett handplockat team i kök, bar och servering levererar mat och dryck av toppklass och med öppettider från 11 till 24 (till 22 söndag-tisdag) finns alla möjligheter att kombinera en puttningsrunda med en god lunch, en skön middag eller bara några cocktails.

Lokalens inredning för tankarna till minigolfens historia och dess boom under 30-talet, då intresset för minigolf exploderade, med hundratals banor på Manhattans tak. Med två våningar plus en extra liten lokal finns gott om möjlighet till specialarrangemang för små och stora grupper.

Jag provspelade ett par varv i veckan som gick och det är en kul bana med många alternativa spelvägar. Några spikar här och där på andra varvet räckte till att vara ett före självaste världsmästaren med två hål kvar. Hur det sedan gick kan vi lämna därhän. Den bästa score vi hört om på de 12 hålen är 20 slag - det kan ni lätt slå med lite träning!

Länkar