One Length-teorin är ett sätt för spelaren att använda en sving för alla klubbor. Gisle Solhaug, norrman utflyttad till Florida, har grundat Rational Golf LLC och menar att han kommit på en egen lösning.

Hans patenterade BioMatch-system menas vara en vetenskaplig metod för att matcha klubborna både till varandra och till spelaren.

BioMatch bygger på en så kallad antropometrisk modell av spelaren och dennes klubbor. Alla kan gå in på webbsidan, ange sina personliga data och egenskaperna för klubborna för att ta fram den antropometriska modellen för honom eller henne.

Den optimala vikten för varje klubba bestäms med hjälp av modellen. Efter en smärre avgift kan man sedan ladda ned sin BioMatch-rapport och en skräddarsydd uppsättning vikter kan beställas.

Spelaren installerar själv vikterna och sedan är det bara att glömma allt om dem och gå ut och spela – med en och samma sving för varje klubba.

Enligt Biomatch-teorin ska detta ge bättre precision och längd eftersom det nu inte längre är nödvändigt att försöka styra klubban med handlederna. Den naturliga releasen står för ökad längd och bättre precision – vilket i slutändan ska ge bättre score och större nöje.

Länkar