Hur blir man bättre på golf? Det enkla svaret är att man tränar för att bli bättre. Men vad ska man träna på? En del säger lite ”counter intuitive” att man ska träna på det man är bra på för att bli ännu bättre på det medan vi nog är många som tror att det är bäst att träna på det man är dålig på.

Problemet är att veta vad man är bra och dålig på. Och det problemet löser man bäst genom att skaffa sig faktiskt information om sitt spel. Det kan man bland annat göra med Shot Scope V2, andra generationen av det skotska verktyget för statistikinsamling.

En nyhet är nu att armbandsuret Shot Scope V2 inte bara visar avstånd till greenen, utan även till hinder så att den blir ett ännu mer komplett verktyg. Även pliktslag kan numera läggas in under spelets gång för att förenkla redigeringsarbetet efter rundan.

När du kommer hem kan du med hjälp av Performance Dashboard se statistik av alla de slag, och även denna har fått en uppfräschning med interaktiva och djuplodande datavyer. Du kan bland annat se hur du lyckas/misslyckas med utslag och inspel, se vilka närspelsslag som ger utdelning samt få en ”Never up, Never in”-siffra för att bedöma din puttning.

Till skillnad från en del andra plattformar lovar Shot Scope att deras användare aldrig kommer att få betala något extra när de väl betalat för systemet, i dagsläget 2795 för armbandsklockan, alla pluggarna till klubborna samt ditt online-konto för analysen.

Shot Scope V2 säljs i Sverige av Easygreen och du har hela 28 dagar på dig att testa om det är något för dig. Om du inte blir nöjd får du pengarna tillbaka!

Länkar