När vi senast skrev om Puttout var det bara en produkt. En liten "tvålkopp" som man ställde ned och skulle slå bollar mot. Det är svårt att sätta bollen i det lilla hålet, men jag blev lite förbannad och gav mig fn på att klara det. Det tog ett tag, men till sist satt den. Sen ställde jag mig en meter längre bort och började om. Riktigt kul att träna puttning för en gångs skull!

Puttout Pressure Trainer (299 kronor hos Easygreen) är en ett så mycket bättre mål än en kopp eller nåt annat du brukar putta mot. Den är också smidig, det är bara att fälla upp, sätta ned på puttmattan och köra igång med träningen. Den paraboliska formen gör att du får tillbaka puttar som haft rätt linje och små piggar undertill gör att den står stadigt medan du slår putt efter putt.

Utöver "tvålkoppen" finns nu även en Puttout-matta (995 kronor) och en Puttout-spegel med tillhörande magnetiska guider och grindar (695 kronor). Det här är inget unikt, men bra grejer. Mattan är av det kraftigare slaget och har bra markeringar och precis lagom rull medan Puttout-versionen av spegeln är riktigt bra. Stabil och rejäl och med små piggar som gör att den ligger stilla på mattan och grindar både för bollen och putterhuvudet.

Idén är att du ska ställa upp dig rätt över spegeln med ögonen, axlarna och puttern rätt till bollen och sedan träna på din puttrörelse. Kan du starta bollen på den linje du tänkt dig så är mycket vunnet. De två magnetiska guiderna kan du sätta så tätt att du knappt får igenom puttern eller kanske börja med dem lite mer isär tills du finslipat puttrörelsen. Grinden kan du ställa nära eller längre bort eller skippa helt om du ändå kör Puttout Pressure Trainer.

Jag är inte heller ensam om att gilla PuttOut. Den lilla "tvålkoppen" och de andra produkterna sägs redan användas flitigt av tourspelare. Några spelare som nämnts är Jordan Spieth, Patrick Reed, Tony Finau och Rafael Cabrero-Bello (och det utan något kontrakt). Puttout-prylarna fanns också på plats (i skönt blågula Europafärger) när det vinnande laget anlände till Solheim Cup. Och vi vet ju alla hur det gick där …

Länkar