I Japan är Mizuno ett enormt stort märke och man säljer det mesta, bl.a. bollar i olika segment. I Sverige är Mizunos största produkt järnklubbor, med ett mycket gott rykte för sina smidda huvuden.

Nu kommer man även med bollar i tre olika segment. Den mest intressanta bollen är MP-S, en premiumboll med mjukt uretanskal för bollkontroll samt en stor kärna och fjädrande mantel för hög bollhastighet. 318 stora dimples ger en medelhög bollbana och stabil bolflykt. Ett problem, om man är lite känslig, är att bokstäverna MP-S gör att den ser ut som en gammal stenkula från 90-talet. Kostar 499 kronor per dussin.

Nästa boll är D201, en tvådelsboll med 366 dimples där kärnan uformats med ojämn yta för att fästa bättre i det mjuka ionomer-skalet. Tanken är att bollen ska komprimeras lättare av spelare med lägre svinghastighet utan att offra alltför mycket känsla i närspelet. 249 kronor per dussin.

Den tredje bollen i serien är JPX, men det är oklart om denna säljs i Sverige. Det är en femdelsboll med massor av avancerade finesser, bl.a. högenergikärna, dubbla mantlar och ett mer hållbart skal med 366 dimples. 

Länkar