Låg kompression är på modet nuförtiden, men Wilson var först och kanske även bäst, trots att numera i princip alla andra tillverkare har hängt på tåget. Den nya DX2 Soft har superlåga 29-kompression och en tre procent större kärna, vilket enligt Frank Simonutti, Wilsons golfbolltrollare, ska göra att den ska få högre bollhastighet och gå ännu längre.

Genom att även spelare med lägre svinghastighet kan komprimera den här bollen med sin driver får de också rakare slag eftersom den då spinner mindre från tee. Den har också fått ett nytt, ännu mjukare och tunnare skal som ska göra den mer hållbar.

De nya bollarna har också försetts med den snygga Wilson Staff-skölden, vilket faktiskt gör bollarna riktigt touriga att se på.

Fem fina färger
På Golfmässan i Malmö igår fick jag också se en nyhet från Wilson – nya Optix. Den här bollen har samma konstruktion som DX2 Soft, men finns i fem olika färger. Och det är färger med riktigt bra tryck! Skalet är också lite matt och skönt strävt, och det här är en boll som kommer att tilltala alla de som gärna vill ha lite färg i sitt spel.

Utöver den bästsäljande DX2 Soft har Wilson även DX3 Spin, DX3 Urethane och FG Tour Urethane i sortimentet. Det bästa av allt är att bollarna inte bara är bra - de är också prisvärda! DX2 Soft kostar bara 275 kronor per dussin, DX3 Soft Spin 350 kronor, DX3 Urethane 450 kronor medan FG Tour drar iväg till 550 kronor.