De tre nya premiumhandskar som PING nu lanserar heter Sensor och genom sponsoravtalet med Bubba Watson kommer företaget att donera en summa pengar till Bubba Watson Foundation baserat på antalet sålda handskar.

Den nya handske som gör debut på Bubba Watsons högerhand (han är ju vänsterspelare) i veckans Farmers Insurance Open i San Diego är Sensor Sport, "mellanvarianten" i Sensor-serien.

Alla de tre handskarna – Sensor Tech, Sensor Sport och Sensor Tour – är försedda med PING Sensor Cool, en egen teknik som för undan fukt och håller spelarens hand sval, torr och mer komfortabel. För oss vanliga dödliga släpps handskarna i mitten på februari och kan köpas där du köper annan PING-utrustning.

"Jag är glad att kunna bära PINGs nya Sensor Sport-handske och samtidigt samla in pengar till min stiftelse", sade Watson i ett pressmeddelande. "Min fru Angie och jag vill använda golf för att hjälpa de som inte är lika lyckligt lottade som vi."

Vi på Kittad kan bara applådera initativet att låta sponsorpengar gå till ett välgörande ändamål och jag kommer personligen att prova en ny Sensor-handske om bara Kung Bore kan packa ihop och dra för det här året.

Tekniskt sett ska handskarna enligt PING ha "överlägsen passform och känsla". De tre olika varianterna gör att spelaren kan välja en handske som passar både storleksmässigt och stilmässigt.

Sensor Sport (155 kronor) och Sensor Tour (175 kronor) har båda en kombination av Sensor Cool-teknik som för undan fukt samt cabrettaskinnet Solite. Sensor Cool-tekniken finns också i några av PINGs kepsar och solskärmar för den som imponeras av tekniken. Sensor Tech-modellen (115 kronor) har istället för cabrettaskinn ett syntetiskt skinn för det PING menar är "extrem hållbarhet i alla väder".

Länkar