Bushnell var först med den så kallade pinseeker-tekniken, där mätaren själv identifierar det närmaste avståndet och låser på det så att man slipper slå inspelet ut bland träden bakom greenen när man missat flaggan. Detta är nu kompletterat med Jolt - en teknik som gör att mätaren vibrerar när den låser på flaggan.

Utöver den så kritiska tekniken har man också levererat hög kvalitet i sina mätare och nu kommer man med en ny toppmodell, Tour X, som både är en mätare som är godkänd för tävlingsspel och en mätare som kan mäta lutning. Tro det eller ej!

Det fungerar så att mätaren har en röd front som tydligt visar när man använder den otillåtna funktionen - och när man ska spela tävling så byter man bara till en svart front som inaktiverar funktionen. Genialiskt! Särskilt eftersom man med mätning av lutning också kan lära sig hur stor skillnad det gör när man spelar uppför och nedför.

De flesta tourspelare har också en lasermätare från Bushnell, vid en undersökning på The Players Championship 2014 hade hela 97% av spelarna en lasermätare från Bushnell.

Det finns dock - som brukligt - en liten hake. Och det är den vanliga. Smakar det så kostar det. Och det smakar så mycket att det kostar hela 5299 kronor! Dyrt som skam, men om man vill ha det bästa så lär det vara den här man får köpa.

Kittad för Golf återkommer inom kort med en test av nya Bushnell Tour X.

Specifikationer:
- 6x förstoring
- Du väljer själv om den ska visa "slope" eller inte (höjdskillnad).
- Dual display. Svarta eller belysta röda siffror i displayen.
- Pinseeker med patenterad JOLT-funktion (vibrerar när den låst på flaggan).
- Mäter upp till 1200 meter (400 meter mot flagga) med en felmarginal på +/- 0,5 meter.
- Finns i butiker från mitten April
- Pris: 5299:-

Länkar