För oss är Mizuno mest kända för sina smidda blad, men den Japanska giganten har många järn i elden utöver golfklubbor. Bland annat gör de riktigt bra golfskor, och efter förra årets framgångsrika Nexlite SL lanserar man nu två nya skor för våren/sommaren 2018 – Nexlite Boa och Wave Cadence.

Wave Cadence är en sko för dig som gillar att gå – och gärna går 36 hål. Skon bygger på Mizunos prisbelönta Wave-plattform för löparskor och kombinerar komfort och stöd som du hittar i en avancerad löparsko med den sidostabilitet och det grepp du behöver på golfbanan.

Wave-plattformen, som många maratonlöpare hyllar, har en unikt designad mellansula som ger både dämpning och stabilitet. Den unika formen som inspirerats av naturen bidrar till att absorbera och sprida krafterna när foten sätts ned, vilket ger en mjukare och mer dämpad känsla i varje steg.

En nykonfigurerad bottenplatta ger bra kontakt med ojämna underlag medan Mizunos extremt slitstarka X10-kolfibergummi ger hållbarhet och grepp. På sulan sitter Silver Tornado Tour Lock-mjukspikar.

Wave Cadence är vattentåliga och finns i fyra färger: Black, Lime/Silver/Navy, White/Black/Lime och Red/Silver/Navy. Priset som uppgivits är 149 euro.

Boa i stället för snören
Nexlite-skorna har den så genialiska Boa-snörningen i stället för skosnören. Skon är extremt lätt, bara 275 gram, en av de lättaste golfskorna i sin kategori. Impact Grip Systemet är särskilt utformat för bättre grepp och stabilitet i hela svingen, men särskilt i träffen.

Nexlite Boa är vattentäta och finns i fem färgkombinationer: Black, White/Red och White/Black för herrar samt White/Gold och White/Pink för damer. Priset som uppgivits är 129 euro.

Länkar