Den Big Bertha som nu gör comeback har så klart inte mycket mer än namnet gemensamt med Callaways succé på nittiotalet. Och tur är väl det för det har hänt mycket med golftekniken sedan lanseringen 1991. Läs gärna mer om de två versionerna av drivers som vi tidigare har rapportera om:

Den svåraste klubborna att utveckla sägs vara just fariwayklubbor. Den ska kunna användas i många lägen (från peg, fairway, ruff etc). Det ska även gå att kontrollera bollflykten (låga/höga slag, skruva i sidled och så vidare). Därför ser vi allt oftare att de stora tillverkarna inte tar fram fairway-klubbor som är baserade på de mest avancerade drivers. Eller att fariway-klubban inte har samma inställningsmöjligheter. Så är det även i fallet med Big Bertha. Det kommer förmodligen aldrig någon Big Bertha Alpha Fariway utan vi får nöja oss med "bara" Big Bertha.

Om Big Bertha Fairway
Klubbladet har fått en tunnare yta av lättare och mer robut 455 Carpenter Stål. Detta ska ge mer konsekvent längd och spelbarhet. Fairwayklubban har samma hosel som drivern och det går att öka eller minska din loften (upp till +2 ° eller ned -1 °) och justera välja bolbana för draw eller neutral. Klubban leverereas med ett Mitsubishi Fubuki High Performance Shaft som är ett nytt lättviktigsskaft. Sammantaget ska klubban ge en ökad energiöverföring till bollen vilket, så klart, genererar högre bollhastighet i kombination med en högre utgångsvinkel men med lite spinn.

Big Bertha Fairway saknar alltså den skjutbara vikten i bakkant som driverna har.

Priset är satt till 250 U.S dollar och försäljningen startar i februari 2014.

Länkar