The Ball That Changed The Ball är ett rätt kaxigt uttalande, men faktum är att när Chrome Soft kom så var den en uppenbarelse för många – även för mig. Jag älskade den härligt mjuka känslan i bollen på allt från drivers och långa järn till chippar och puttar. Och jag var inte ensam. Chrome Soft bidrog i stor utsträckning till att fylla på kassan hos Callaway och fortsätter att vara en riktig storsäljare.

Chrome Soft X har prestanda i tourklassen med enastående mjuk känsla. Här finns också den utmärkta grafenförstärkta dubbelkärnan samt ett premiumskal i uretan. Det gör att såväl vi vanliga dödliga som tourspelarna får en lång och skönt mjuk boll som är lågspinnande från tee och ger långa och raka slag samtidigt som den större kontroll och mer backspinn med järn och wedgar.

Chrome Soft X spelas av många Callaway-tourspelare, som Francesco Molinari, Xander Schauffele och Phil Mickelson. När den senare vann A&T Pebble Beach Pro-Am i våras hade hans boll också tre linjer – Triple Track Technology, som Callaway kallar det. Det här är ett av resultaten av Callaways satsning på forskning och utveckling.

Det tre tydliga linjerna bygger på något som man kallar Vernier Hyper Acuity och gör det enklare att sikta än om bollen bara haft en linje. Det här menar man är samma teknik som används av piloter när de ska gå in för landning och försöka pricka landningsbanan.

Redan tidigare kunde vi få glädje av Triple Track Technology via Callaways nya ERC-boll, men från och med 19 april kan alla vi som älskar Chrome Soft X också börja sikta bättre. Bollen kostar 499 kronor per dussin och finns naturligtvis i alla välsorterade shopar.

Länkar