Storyn här är Jailbreak. Det är samma story som Epic byggde sina framgångar på, men här är det nu nästa version av tekniken som gör klubbhuvudet mer stabilt så att mer energi kan överföras till bollen och därmed ge mer längd. Konstruktionen är nu timglasformad och lättare, vilket gör att tyngdpunkten kunnat föras längre bak.

Även toppen, den så kallade Triaxial Carbon Crown är lättare, liksom X-Face VFT-träffytan med variabel tjocklek. Sulan är däremot sannolikt tyngre – och bidrar ytterligare till sänkt tyngdpunkt – eftersom den till skillnad från Epic är gjord i titan. Den flyttbara vikten och spåret för den saknas dock här.

Toppen är försedd med Speed Step, utvecklat i samarbete med Boeing, och de aerodynamiska effekterna gör att klubbhastigheten kan öka genom ett minskat luftmotstånd.

Båda modellerna har volymen 460cc, men där Epic hade en skönt traditionell form har Rogue i stället en mer utdragen form som utöver att tilltala en del spelare också bidrar till mer förlåtande egenskaper. Det sägs att bättre spelare oftare missar högt och lågt medan medelgolfare missar mer från hälen mot tån, vilket gör att man kan gissa att Rogue är en Epic för "oss vanliga dödliga" som inte behöver lika mycket justeringsmöjligheter.

Det finns naturligtvis möjligheter att anpassa klubban till din sving – först genom att välja ett huvud som är neutralt eller har Draw-tendens (eller en Sub Zero-variant med två flyttbara vikter för att justera spinntal och utgångsvinkel) – även om den känns lite malplacerad eftersom spelare i den kategorin nog väljer Epic). Till det kommer loftjustering via Callaways Optifit-hosel och så finns en vikt som teoretiskt sett skulle kunna bytas även om det inte är något som Callaway talar om.

Om du vill ha en lite mer diskret färgsatt driver som är mer förlåtande än Epic men ändå levererar den extra längden – och ett skönt ljud i träffen – kan Rogue vara en driver för dig. Priset är 4 999 kronor, men då ingår möjligheten att välja mellan flera olika skaft av hög kvalitet, så det är inget att orda om för en premiumklubba som den här.

Utöver drivern kommer även Rogue som fairwayklubbor och här är nyheten att även de är försedda med Jailbreak. Även denna är tillgänglig som Sub Zero-variant. 2999 kronor får du ge och det finns loft från 13,5° till hela 25°.

När Callaway erbjuder möjlighet att prova så återkommer jag med en testartikel. Om du inte orkar vänta så kan du springa till din shop och göra en utprovning från och med 9 februari. Nu ska jag luta mig tillbaka och se hur länge det dröjer innan de kommer på att de ska släppa en röd version med två bokstäver omkastade ... :)

Länkar