Det senaste i järnklubbor är att göra träffytan mer flexibel så att den ger en trampolineffekt som den vi vant oss vid i drivers. Callaways lösning är att göra träffytan supertunn, så kallade Speed Frame™-teknik som hämtats från företagets drivers.

I X Hot-serien, enligt Callaway själva den hetaste järnklubban på marknaden har  som går att köpa, har en utskuren kanal runt hela hålrummet gjort att den hetaste delen av träffytan kunnat placeras lägre på träffytan, där man oftast träffar bollen med järnklubborna och får störst nytta av trampolineffekten.

I hålrummet ger Feel Management-tekniken med en bricka i flera material en finjustering av ljudet med en ren och dynamisk känsla. Lättviktsskaft från True Temper är en kvarts tum längre i de längre järnen (ned till sexan) och loft på X Hot PW är 44°.
X Hot kommer att kosta 6 495 kronor med stålskaft, 7 495 kronor med grafitskaft.

För den bättre spelaren
Nya X Hot Pro är en lite mer smäcker järnklubba som kommer att tilltala de spelare som gärna vill extra längd, men lite hjälp vid orena träffar. En tunnare topplinjen och lite mindre offset är ett extra plus i den här kategorin.

J Face Dynamics, med ett utskuret hålrum bara i klubbans nedre del, ger längd och kontroll medan tätt placerade V-grooves med 24° vinkel – en teknik hämtad från företagets populära wedgar – ger bra kontroll och ökar spinntalet med uppåt 1000 rpm från ruffen.

X Hot Pro levereras med Project X Flighted-skaftet Px 95 från True Temper och kommer att kosta 7 495 kronor för sju järnklubbor.

 

Länkar