Nya X Hot-serien från Callaway är avsedd att ge dig mer längd i hela bagen, från drivern och hela vägen ned till korta järn (läs mer om X Hot-seriens järnklubbor här: Kittad Testar: X Hot och X Hot Pro).

Drivern i X Hot-serien har ett 460 cc stort huvud helt i titan, samma hosel som RAZR Fit Extreme och är utrustad med en så kallad Speed Frame. Den ultratunna gjutningstekniken ger klubbhuvudet stor trampolineffekt över större delen av träffytan, något som främst gynnar oss som kanske inte träffar sweetspot varje gång.

Med en totalvikt på bara 300 gram, varav det 46" långa Project X Velocity-skaftet står för 60 gram, är X Hot den lättaste justerbara drivern på marknaden. Detta ska ge även spelare med lägre svinghastighet en chans att få iväg bollen lite bättre. Utöver det tekniska har även ljudet justerats så att de som inte trivts med RAZR Fit-seriens dovare ljud nu ska få tillbaka lite av det tunnare ljud de saknat.

Fairwayklubborna i X Hot-serien har försetts med en Internal Standing Wave, en liten flik inne i huvudet som ger en exakt placering av tyngdpunkten och gjort klubban så het att den flirtar med USGA:s gräns för trampolineffekt, som ursprungligen endast troddes begränsa drivers.

Den lägre träffytan, liksom storebror också utrustad med Speed Frame Face, gör att klubban är mycket mångsidig och funkar i alla lägen. Enligt företagets jämförelser med tidigare modeller går den 24 yards längre från ruffen, 21 yards längre från tee och 18 yards längre från fairway.

Båda modellerna finns i en vanlig och en Pro-version, där den vanliga modellen har lite grafik på det silvergrå huvudet, medan Pro-versionen har något kortare skaft, en lite smäckrare form och en renare design. Drivern kommer att kosta 2 995 kronor medan fairwayklubborna kostar 1 995 kronor (inget påslag för Pro-versioner) och är tillgängliga från 25 januari.

På touren kommer X Hot att spelas av Callaways bombare, bl.a. J.B. Holmes, Alvaro Quiros och Luke List, Den senare sägs vara den som slår längst på alla tourer och snittade förra året 323,5 yards på Web.com-touren.

Länkar