En av nyheterna på årets PGA-mässa i Orlando var CAPTO Putting, och den fick stor uppmärksamhet. Det är en mycket exakt sensor som mäter allt du gör i din puttrörelse och i princip fungerar som en launch monitor för din puttningsträning eller vid utprovning av en putter.

Den lilla pucken väger förvisso 47 gram, men där den sitter under greppet på puttern stör den ändå relativt lite. Med över 30 olika parametrar får du all information du behöver för att bli en bättre puttare samt kan få omedelbar feedback på förändringar du gör.

Capto-programvaran kan köras på alla enheter, Windows, MacOSX, Android och iO, och fungerar både inomhus och utomhus på riktiga greener (den trådlösa räckvidden är 50 meter).

Med ett pris på 1790 euro - betydligt billigare än den iofs lite mer avancerade SAM Puttlab - kommer Capto säkert att locka många spelare, men den är främst avsedd för instruktörer som på ett snabbt och enkelt sätt vill kunna få ett bättre verktyg för puttningsanalys och träning. Svensk distributör är Tour Golf Innovations, som också bland annat för de omåttligt populära Evnroll-putters i Sverige.

Länkar