De allra flesta golfspelarna använder järnklubbor med perimeterviktning, vilket hjälper dem att spela bättre. De här klubborna är lättare, mer förlåtande och mycket mer lättspelade än klassiska bladklubbor. Otroligt nog använder samma golfspelare wedgar av tourklass, som är tyngre, mindre förlåtande och inte alls lika lättspelade.

Cleveland Golf har tagit fram en enastående ny modell som hjälper de här spelarna att kunna fatta ett bättre beslut. Klassisk design kombinerad med avancerad perimeterviktning. Det här ger dem en wedge med utseende i tourklassen – med låg vikt, förlåtande egenskaper och lättspelad som en perimeterviktad klubba.

Cleveland Golfs nya CBX-wedge är en förlåtande perimeterviktad wedge för den stora merparten av golfspelarna som spelar förlåtande perimeterviktade järnklubbor. Tekniken i träffytan är i tourklassen och ger maximal backspinn och kontroll medan formen och viktningen har optimerats för maximalt förlåtande egenskaper.

De nya CBX-wedgarna finns från 46-60 grader och med stålskaft (1400) och grafitskaft (1500). I din shop den 15 september.

Cleveland CBX - egenskaper

 • Ny sulslipning: DUAL-V – Sulan på Clevelands nya CBX-wedge är bredare och mer förlåtande, vilket gör att den glider bättre och mer effektivt genom träffen samtidigt som den är mångsidig nog för att slå många olika slag.
 • V-form i längdled. Framkanten har lite mer bounce för att den inte ska gräva ned sig samtidigt som den bredare bakdelen ger mer stabilitet och lyft genom träffen utan att klubban studsar på marken.
 • V-form i sidled. Den bredare tån underlättar bunkerslag och slag där träffytan är square. Hälsektionen är smal som på en traditionell wedge, vilket underlättar slag med öppen träffyta.
 • Perimeterviktning. Perimeterviktningen gör att 76 gram har kunnat flyttas från wedgens centrum (om den inte haft något hålrum) och placeras längs kanterna och i den bredare sulan, vilket ger större motstånd mot vridning.
 • Ny Feel Balancing Technology. Optimerad viktning flyttar tyngdpunkten tre millimeter närmare träffytans centrum än genomsnittet, vilket ger mer konsekventa resultat och bättre känsla.
 • Ny Rotex-träffyta. De tre tekniker som ingår i Rotex-träffytan ger tillsammans konsekvent backspinn i alla lägen.
  - TOUR ZIP GROOVES. En djupare och smalare U-form med skarpare kanter för alla loft ger bättre kontakt i många olika förhållanden. Groove-strukturen är utformad för att motverka så kallade flyers från ruffen vid fulla slag med lägre loftade wedgar samt ge maximal spinnkontroll och konsekventa resultat i djup ruff kring greenerna med mer högloftade wedgar.
  - MIKROFRÄSNING. Det avancerade mönstret som ges av en mikrofräsning i två steg ökar friktionen och riktningsförstärks efter loft: låga loft (46°–52°) har ett cirkelformat mönster mer i riktning mot framkanten för bättre resultat vid fulla slag. Höga loft (54°–60°) har ett mönster mer riktat mot tån som matchar svingspåret för slag med öppen träffyta, vilket ger optimala resultat kring greenerna.
  - LASERFRÄSNING. Ett sista pass med laserfräsning finjusterar ytstrukturen till den regelmässiga gränsen för maximal friktion och backspinn kring greenerna.