ClubstoHire.com, med Ryder Cup-kaptenen Paul McGinley som ambassadör, har lösningen på problemet med dyra avgifter och stökig hantering av golfbagen när man ska ut och flyga. 2012 använde över 30 000 golfresenärer deras tjänster.

Idén är att man ska slippa släpa med sig ett tungt bagfodral med alla prylar, vilket ofta också är ett mycket dyrt nöje, och istället hämta ut ett hyrset på ankomstflygplatsen – och eftersom det är de senaste modellerna är det ofta också kanske bättre grejer än man har själv.

Priserna är rimliga, nedåt 35 euro per vecka, och klubborna kommer från TaylorMade, Callaway, Mizuno, Wilson och MD Golf. Om du betalar 7 euro till behöver du inte oroa dig för att en klubba ska gå av.

ClubstoHire finns i Faro, Lissabon, Murcia, Alicante, Palma, Teneriffa; Gran Canaria, Belek samt i Edinburgh och Dublin. Från och med säsongen 2013 finns även möjlighet att hyra klubbor i Barcelona och Girona – populära destinationer för svenska golfresenärer.

När du går in på deras hemsida och bokar ditt set ska du vara noga med att välja höger- eller vänsterset så att du inte får göra som Bubba i filmen ovan.

Länkar