Cobras järnklubbor har aldrig utvecklats mer på ett år än de gör nu, i steget från Cobra KING F8 till F9 Speedback. Det har heller aldrig varit så tydligt vad det är man har gjort – det är bara att ta en titt på klubborna.

Den tydliga upphöjningen på sulan är inte bara till för att klubban lättare ska glida genom gräset, den visar hur formen skulle sett ut om klubban inte hade gjorts större. Du kan direkt se att klubbhuvudet är både längre och bredare, och den massa som därmed kunnat flyttas ut åt sidorna och nedåt gör att klubborna blir mer förlåtande och att träffytan kan ha större trampolineffekt.

Resultatet är järnklubbor som Cobra själva säger ”på ren svenska går galet långt och är fantastiskt förlåtande”. Det ska bli intressant att prova dem och se om de kan mäta sig med några av de andra tillverkarnas modeller i den här klassen.

Här är all teknik som är inbakad i klubborna:

 • Speedback
  Geometry Större klubbhuvud gör klubban mer förlåtande och att du slår markant mycket längre.
 • Speedback Sole
  En ås på sulan gör att klubban glider lättare genom gräset.
 • High MOI Design
  En tungstensvikt i tån och en annan i hoseln ökar klubbans MOI och gör den mer förlåtande.
 • Forged E9 PWRSHELL Face
  Den smidda träffytan har varierad tjocklek för att öka storleken på sweet zone samt en skåra i botten för högre trampolineffekt.
 • Co-Molded Medallion
  Baksidan består av tre olika material för att dämpa vibrationer, öka känslan och ge ett skönt ljud.
 • Progressive Hosel Lengths
  Kortare hosel på 4–6 för att sänka tyngdpunkten och göra det lättare att få upp bollen med de långa järnen. Stegvis längre hosel mot wedgarna för att få upp tyngdpunkten och därmed mer kontrollerade bollbanor.
 • Cobra Connect
  Alla KING-klubbor är utrustade med Cobra Connect-sensorer från Arccos som automatiskt ger dig statistik om ditt spel.
 • ONE LENGTH
  KING F9 Speedback finns självklart som ONE LENGTH där alla klubbor har samma längd som en järnsjua för enklare spel.

Cobra KING F9 Speedback Irons finns som herr, dam och One Length. Priset är 6999 kronor (stål, sex klubbor) med ett tillägg på 1000 kronor om du vill ha grafitskaft. Liksom drivers, fairwayklubbor och hybrider kommer även järnen till shoparna den 18 januari 2019.

Länkar