Cobra Connect med Arccos Golf är ett utmärkt sätt att följa sin statistik. I nya F8-serien från Cobra är alla klubbor uppkopplade via integrerade sensorer i greppet – smart och bra! Kittad har tidigare skrivit om Arccos och det är utan tvekan det mest kompletta statistiksystemet på marknaden - dessutom med en intressant caddie-funktion som nu också kompletterats med "smarta avstånd" som tar hänsyn till höjdskillnader. När du köper ett komplett F8-set med Cobra Connect får du också extra sensorer så att du kan följa varenda slag du slår under hela säsongen. Läs mer om Arccos 360 här: http://golf.kittad.se/test-arccos-360--saker-statistik-och-en-caddie-i-fickan-15013

"Färglös" vidareutveckling
I nya F8-serien är det inte bara smart teknik i greppet – klubborna har också förfinats till den nya generationen och det märks kanske mest på drivers, fairwayklubbor och hybrider.

Här är träffytan – som alltid med Cobra försedd med E9-teknik som ger sweetzone i stället för en sweetspot – nu precisionsfräst för att göra klubborna ännu mer förlåtande och ge dig explosiv längd.

Nytt för året är att titanhuvudet har fått bättre aerodynamiska egenskaper i form av Aero 360-teknik där en ultralätt kolfibertopp har försetts med små upphöjningar som bryter luftflödet och minskar luftmotståndet – vilket ska ge dig högre klubbhastighet utan att du tar i mer.

Kvar finns Cobras utmärkta justeringsmöjligheter i form av MyFly8 med SmartPad, vilket gör att du med ett huvud kan få åtta olika loftinställningar (inklusive några med Draw) så att du med hjälp av en bra utprovare kan få en klubba som verkligen passar din sving.

Över hela linjen är F8 är för "vanliga" spelare medan F8+ har en mer tourinspirerad form och lägre loftinställningar. En sak som saknas – inte av mig, men kanske av andra – är de många olika färgalternativen. Kvar finns bara svart och det som Cobra kallar "Nardo" – en gråaktig variant tycks det.

För damer finns ingen F8+, men däremot samma utmärkta teknik som för herrarna, ett riktigt bra skaft (COBRA Aldila NV 2KXV 50) och lite mer feminina färger utan att för den skull sticka ut.

F8-järn i variabel längd och One Length
Utöver sensorerna i greppen har nya F8-järnen, som finns både med variabel längd på skaften och i One Length-version (där de dessutom kompletteras med en F8-hybrid i One Length-komposition).

Ny E9 Pwrshell-teknik i den smidda träffytan ger 20% tunnare träffyta, vilket tillsammans med E9-tekniken ger dig både längd och precision. Carbon Feel Technology-inserts ska ge mjukare känsla i träffen tillsammans med de ljudmodifierande kolfiberdekalerna i hålrummet på baksidan.

Cobras patenterade Tecflo är också en intressant detalj, där setet har fått en progressiv komposition. Långa järn, mellanjärn och kjorta järn har olika konstrukton och dessutom har varje klubba en individuellt anpassad tyngdpunkt via olika långa hosels.

Den progressiva funktionen förstärks ytterligare via precisionsfrästa grooves som ger optimal spinnprestanda och bollbana. Gapwedge, sandwedge och lobbwedge är särskilt förfinade med tätare grooves.

Du kan få hela F8-serien från och med januari/februari och det är lika bra att du ringer din pro och bokar en utprovning så att du får rätt grejer. Prova One Length – det är inte för alla, men de som gillar det är översvallande glada särskilt för sina lättspelade långa järn. Inga svenska priser har meddelats, men räkna med att Cobras F8-grejer inte ligger i den dyraste kategorin – och inte heller i den billigaste.

Länkar