Cobra presenterar nu den senaste generationen av sin järnserie KING Forged TEC. Det är en klubba som ser ut som en traditionell muscle back, men "under huven" döljer sig en ihålig konstruktion med den senaste tekniken som tar klubban till en ny nivå när det gäller längd och känsla.

Huvudets ihåliga konstruktion ger nya KING Forged TEC flera fördelar jämfört med en traditionell konstruktion. Viktigast är att vikt kunnat flyttas ned och ut åt sidorna för mer förlåtande egenskaper samtidigt som man kunnat använda en smidd träffyta med liknande konstruktion som i företagets drivers, träklubbor och hybrider.

Den fjädrande träffytan – PWRSHELL Face – ger också betydligt mer längd. Faktum är att träffytan är så het att den har fått bromsas in i centrum för att ge konsekvent längd oavsett var på träffytan du träffar. Det gör nya ytterligare KING Forged TEC ännu mer förlåtande.

En lågt placerad tungstenviktning från tån och in mot mitten ger rejält med massa bakom sweetspot, vilket bidrar till möjlighet att kunna forma slag för den som verkligen vill göra det. Avslutningsvis är håligheten fylld med ett energi- och ljudabsorberande skum som ger en mjuk känsla och helt rätt ljud.

Alla klubbor är utrustade med Cobra Connect Powered by Arccos, en sensor högst upp i greppet som gör det möjligt att samla in all tänkbar data om sitt spel ute på banan och på så sätt lära sig av sina styrkor och svagheter.

KING Forged TEC finns även som ONE Length där alla klubbor har samma längd på skaften. Varje klubbhuvud är däremot anpassat för att svingvikten ska vara densamma genom setet. Även lievinkel och skaftvikt är anpassat för att ge maximal prestanda för varje klubba.

Du kan köpa nya KING Forged TEC från och med 1 november. Priset för ett set, J5–PW ligger på 9999 kronor med stålskaft (KBS $-Taper Lite). Det går det också att prova ut nya KING Forged TEC med grafitskaft, som standard Project X Catalyst 80.

Länkar