Vill du slå längre finns det egentligen bara en sak du kan göra – svinga klubban snabbare. Men det är inte alla som har fysiken eller tiden att träna upp tekniken för att få till det, och då finns det en tredje väg att gå – byta till lättare klubbor. För med en lättare klubba svingar du snabbare, och bollen flyger längre.

Cobra har plockat bort vikt i klubbhuvudet, i skaften och i greppen. I siffror innebär det att deras driver har blivit 18 gram lättare och nu väger in på 287 gram. F-MAX är gjord för spelare med lite lägre svinghastighet, men spelare som också behöver hjälp med att få upp bollen högt i luften och som behöver en förlåtande klubba.

Därför har F-MAX vikter placerade långt ned, bak och ut mot sidorna. I serien finns driver, fairwayklubbor, hybrider, järn och wedgar. Det finns också ett comboset som består av två hybrider och sex järnklubbor för de som har svårt att få längdskillnad mellan sina långa järn.

Drivern ligger på 3 299 kr, fairwaywoods på 2 199 kr, hybrider på 1 899 kr, järnset på 5 499 kr (stål) / 6 499 kr (grafit) och comboseten på 8 499 kr (herr) / 6 999 kr (dam). Allt finns i butik från och med idag.

Länkar