One Length är ett koncept som bygger på att alla järnklubbor i bagen är lika långa – alla har längden av en järnsjua eftersom det är den vanligaste favoritklubban. Hela grejen med One Length är att du kan ha en och samma sving och uppställning till alla dina slag med järnklubborna. Det blir mindre att tänka på, och när du repeterar en rörelse om och om igen blir du säkrare på den och kommer att träffa bollen bättre. Det är egentligen helt logiskt och allt fler börjar nu ifrågasätta varför de spelar med olika långa järnklubbor när det egentligen bara krånglar till allt. Därför har Cobra tagit fram One Length i tre olika klubbserier:

F9 Speedback för de flesta golfare. En förlåtande klubba med extrem längd, passar golfare med handicap 8–25.

Forged Tec Black för de lite bättre golfarna. Mindre klubbhuvud med massor av känsla. Passar handicap 0–15.

F-Max för de som inte svingar så snabbt och som vill ha väldigt lättspelade klubbor. Passar handicap 20 och uppåt.

Fyra fördelar med One Length
När Cobra och Bryson DeChambeau började utveckla One Length tillsammans 2016 var det med övertygelsen att det skulle bli lättare att slå med de långa järnklubborna om de hade ett kortare skaft. Under de fyra år som Cobra jobbat med One Length har de upptäckt fler fördelar. Vilken av dem skulle hjälpa dig mest?

 1. Lättare långa järnslag och jämnare resultat. Teorin om att långa järnslag skulle bli lättare med kortare skaft har visat sig stämma. Nu är det inte så enkelt som att bara kapa skaften. Vikten och loften i klubbhuvudet måste justeras för att det ska bli bra längdskillnad mellan klubborna i setet, men när det är på plats kommer du att märka att du får bättre precision med de långa järnklubborna. Det om något kan sänka din score.
 2. Bättre precision med korta järn. Lite oväntat var att många säger att deras stora lyft med One Length är att de har fått bättre precision med de korta järnen. Förklaringen till det är att de längre skaften på de kortare klubborna gör att bollen flyger högre och därmed kommer den in med en brantare vinkel. Det gör att bollen inte rullar lika långt och därmed blir de säkrare på sina avstånd med de kortare klubborna. Fler möjliga birdieputtar helt enkelt.
 3. Långa spelare gillar de längre wedgarna. Den ena club fittern efter den andra har berättat för oss hur bra One Length är för riktigt långa spelare. Med längre skaft i sina wedgar får de en mycket bättre uppställning i det korta spelet och har lyft den delen av spelet markant. Inte minst gäller det chippar där de nu kan använda en och samma svingrörelse till både åttan och valfri wedge.
 4. Effektivare träning. Brysons tränare Mike Schy har sett en väldigt viktig bieffekt av att spela med One Length. Eftersom uppställningen och svingen är densamma för alla järnklubbor så är det ingen skillnad att träna med femman, åttan eller pitchen. Så istället för att träna på alla järnslag kan Bryson – eller du – bara träna med 2–3 av klubborna, och på så sätt fä mer tid över att träna på de andra klubborna. Träningen blir effektivare, och för Bryson har One Length inneburit att han blivit bättre på alla delar av spelet.

Vill du vara med i One Length Challenge?
Cobra vill få bevis på att One Length är så bra för så många olika golfare som de tror, och därför startar de One Length Challenge. Tio vanliga golfare i Norden kommer att få låna en komplett utrustning från Cobra under säsongen 2019 där järnen självklart ska vara One Length. Målet är att se om de sänker sin handicap snabbare än vad snittspelaren gör.

Cobra söker

 • Passionerade golfare som spelar minst 20 rundor om året.
 • Golfare med en handicap mellan 5–30.
 • Golfare som är villiga att gömma sitt nuvarande set med klubbor under säsongen 2019 för att enbart spela med Cobra One Length.

Cobra erbjuder

 • Du får låna ett komplett golfset från Cobra – från F9 Speedback Driver till järn och wedgar – under säsongen 2019.
 • Klubborna provas ut hos din lokala Cobrahandlare.
 • Alla klubbor är utrustade med Cobra Connect så att du automatiskt samlar in statistik över ditt spel och ser hur du utvecklas.
 • Den spelare av de tio som är med i One Length Challenge och som sänker sin handicap mest fram till 1 augusti får behålla hela setet som hen lånat.

Ansök nu
Vill du vara med i One Length Challenge ska du gå in direkt och göra en ansökan. Cobra kommer att välja ut de som får vara med 10 april så att de har klubbor utprovade och klara när säsongen drar igång på riktigt. Ansök direkt – allt som krävs är att du älskar golf och spelar minst 20 rundor om året.

Länkar