Vi är många som har haft en Baffler i bagen. Det genialiska systemet med skenor undertill har hjälp många av oss som haft problem att hugga ut bollen i trixiga lägen med fairwayklubbor och nu gör Cobra slag i saken och lanserar King F6 Baffler.

Det här är en fyra-femma (beroende på hur du ställer MyFly-inställningen från 16 till 19 grader) och har dessutom två flyttbara vikter (3 respektive 15 gram) som kan ge en högre bollbana med snabbare stopp eller lägre och mer penetrerande bollbana med mer rull.

Det viktiga är - som förr - skenorna på undersidan som gör det lättare att få bra bollkontakt i alla lägen. Rickie Fowler är en av spelarna som har en sån här i bagen emellanåt (och då byter ut sin vanliga Kinga-fairwayklubba mot denna).

Det lite kortare skaftet gör den ännu mer lättspelad och med tunn träffyta smidd i 455 rostfritt stål svetsad på ett huvud i 17-4 rostfritt stål får du ändå bra fart i bollen.

Från och med första maj kan du lägga nya King F6 Baffler i bagen. Om du är högerspelare. Och nöjer dig med ett svart huvud. Skaftet är ett Matrix Red Tie Q4 och här finns fler valmöjligheter, X, S, R och L. Priset ligger på 239 dollar i USA så räkna med ett par tusenlappar och några hundralappar i Sverige. /Edit: Cobra i Sverige berättar nu att den kostar 2295 när den kommer till shopen.

Länkar