Vad gör man när regelmakarna sätter käppar i hjulet för tekniska innovationer som skulle kunna ge enorma längdfördelar? Man får såklart fokusera på något annat – som att göra drivers mer förlåtande och hitta på andra finesser. Och Cobra har faktiskt hittat en ny finess som vi inte sett förut. En uppkopplad klubba!

Arccos och Cobra Connect håller reda på hur du spelar
Det är Arccos-systemet som Cobra har införlivat i Lamkin UTX 360-greppen på sina nya drivers F7 och F7+ och enligt uppgift ska det inbyggda batteriet hålla i många år –betydligt längre än de flesta av oss använder en driver.

Cobra Connect, som systemet heter, håller automatiskt reda på hur långt du slår och var bollen landar. Allt du behöver göra är att para ihop din klubba med den kostnadsfria Arccos Driver-appen i din smartphone så får du alla data och tillgång till GPS-info på över 40 000 banor i hela världen. Det blir lite som GameGolf och CaddieOn, men utan att du behöver köpa några extra prylar.

När du väl fått igång ditt Cobra Connect-system kan du delat i Cobras virtuella long driving-event "King of the Hole". Du får också tillgång till exklusivt Cobra-material i Arccos Driver-appen, som tekniska videoklipp och golftips från Cobra-kontrakterade instruktörer och PGA-tourspelare.

I övrigt då?
Jodå, nya King F7-drivern har, liksom den mer traditionellt formade F7+, en stor och förtroendeingivande träffyta som ska vara mer förlåtande och därmed ge dig bra längd även när du inte träffar mitt i sweetspot. Med ett justerbart viktsystem som ger tre olika inställningar tyngdpunkten kan du optimera längd och bollbana efter hur du svingar.

De tre olika inställningarna kan ge låg och penetrerande bollflykt med mindre backspinn, hög bollbana med mer spinn för längre carry – troligen den vanligaste inställningen – samt en tredje variant för de som behöver hjälp att motverka högerskruv. I princip har man alltså tre drivers i ett huvud – för långtslående bombare, vanliga golfare och de som har en enveten gubbslice. Smart teknik!

I övrigt är det mycket av samma-samma, en tunn topp, en avancerad smidd E9-träffyta och Cobras utmärkta MyFly8-teknik med SmartPad som gör att du kan rotera skaftet utan att huvudets vinkel förändras.

Snitsiga färger och en svart skönhet
Nya King F7 kommer 13 januari, kostar dig 3799 kronor och finns med flex X/S/R/L för både höger- och vänsterspelare. Du kan välja på tre färgkombination: svart med orange highlights, blå med röda och vita highlights samt en elegant silver med gula highlights. Damerna får ett Fujikura Pro 55-skaft och färgerna silver/hallon och svart/Lexi-blått.

Gillar du den mer traditionellt formade King F7+ får du hosta upp ett par hundra kronor till och då nöja dig med färgerna svart/orange och blå/röd/vit. Här har huvudet utöver en annan form även fått en matt finish. Här finns dock inget Lite-flex. Märkligt …

Slutligen kommer även den populära King LTD-drivern i en ny och coolare mattsvart version, King LTD Black. Även denna har försetts med Cobra Connect, men är i övrigt samma som tidigare. Den som vill skruva upp fönstret och titta in får också en vitmålad insida att glädjas åt. Priset är dock lite att bita i och du får bara en krona i växel på fem tusenlappar.

Länkar