Vi har tidigare rapporterat om Odyssey Metal-X Arm Lock som var den första långa puttermodellen som inte krävde förankring som kom direkt  efter förslaget om förbud kom i höstas. Taylomades Daddy Long Legs fungerar på samma sätt. Man håller helt enkelt det långa skaftet utefter underarmen, vilket alltså inte är att betrakta som förankring och därmed tillåtet. Detta ska enligt tillverkarna ge en stabilitet liknande förankrade putters.

Daddy Long Legs bygger på vidare modellen Ghost Spider S som används av bland andra Peter Hansson. Enligt Taylormade är puttern den med högsta MOI (wiki) som någonsin har tillverkats. Detta ska ge en konskvent längd och känsla även vid lite mindre bra träffar. 

Vijay Singh och J.B. Holmes provade puttern på Hawaii tidigare i år och har båda sagt att de kommer sätta den i spel inom kort. Den släpps i butik i USA under april. Pris är än så länge okänt, men den långa varianten av Spider S kostar cirka 2 700 kronor så vi ska nog inte vänta oss så mycket mindre än så.

Länkar