Mannen bakom den lilla italienska puttertillverkaren BPutters är Antonio Biagioli, som själv började med golf 1998 under en affärsresa till Irland, då gräsdoften och den klara luften på golfbanan inspirerade till kärlek vid första ögonkastet.

Som så många andra som faller riktigt hårt för golf blev det först nyfikenhet och sedan nästan en besatthet och putters var det som lockade mest. Formen, användningen och hur mycket spelarna fäster sig vid dem var de viktigaste faktorerna för att Antonio skulle välja "the flat stick". Det och ett ryggproblem som gjorde att han inte kunde spela så mycket.

Han började designa modeller och lära sig hur man tog fram prototyper. Utifrån en handritad skiss CAD-ritas en 3D-modell som sedan ligger till grund för tillverkningen.

Så vad skiljer då en Bputter från andra? Tja, utan att ha provat så kan jag iallafall säga att designen är annorlunda. De flesta kör med samma gamla trötta Anser-modeller eller andra stilar som de snott skamlöst av PING. Här är det handritad egen design, precisionsfräsning, montering och testning av Antonio själv – från start till mål en italiensk produkt med stolt uppvisning av "Made in Italy".

Med omfattande testning och flera olika utprovningsalternativ finns också den sista och inte helt oviktiga faktorn: prestanda. De olika modellerna byggs med bra balans, känsla och rull – för bättre längdkontroll och större andel puttar startade på linjen.

Det finns i dagsläget fem olika Bputter-modeller som alla är tillverkade i rostfritt 303-stål och kolstål:
Hammer (330 eller 370 gram), en bladtyp med uttalad tåhäng, Coyote (350 gram), en center- eller hälskaftat semi-mallet med tåhäng eller face balance, Panther (335 gram), en semi-mallet med tåhäng, Space (340 gram), en hybrid mellan blad och semi-mallet samt B15 Scuderia (380 gram), en bladmodell som finns både häl- och centerskaftad.

Om du vill köpa en Bputter finns idag ingen svensk leverantör, men Antonio tar emot dina önskemål och ger dig ett pris (från 359 euro plus frakt) på en putter som är utförd exakt som du vill ha den. Läs mer på www.bputters.com.

Länkar