Den svartvita kolfibertoppen är en klockren design som tilltalade alla testare och fick goda vitsord för att det var lätt att sikta med den. De oändligt många justeringsmöjligheterna (det talas om runt 2500 olika kombinationer) är lite överväldigande, och kanske dessutom lite onödiga – för inte många menade att de skulle ändra på inställningen när de väl fått en som Trackman visade passade för deras svingar. Särskilt de spelare som har hög svinghastighet fick med rätt inställning ut enormt mycket längd med M1 när spinntalet sjönk långt ned under det förväntade. För flera testare var dock ljudet och känslan inte i klass med utseendet, och samma spelare hade också medelmåttiga siffror i Trackman. Inte direkt testets mest förlåtande klubba.

  • "Det här är det längsta jag slagit. Och då vann jag ändå längsta drive med min R15 fyra gånger av fem på hemmaklubben förra året."
  • "Otroligt solid och skön känsla, jag fattar inte varför en del gnäller på den. Helt vibrationsfri och med kanonfin bollbana."
  • "Jag känner att jag skulle vilja ha vit smoking och lackskor på mig när jag ställer upp med den här otroligt vackra drivern."

FAKTA
Fyra huvuden, 8,5, 9,5, 10,5 och 12 grader
Justering: Värst av alla i årets samling. Sleeven har 12 positioner med fyra grader loftintervall och justering av lie samt finns det två spår där vikter kan flyttas för att justera skruv och bollbana ger en uppsjö av kombinationer. Bästa klubban för dig som gillar att skruva!
Skaft: Fujikura Pro 60 X/S/R/M, Mitsubishi Kurokage TiNi Silver 60 X/S/R, Aldila Rogue Silver 70 X/S (plus massor av custom-skaft utan extra kostnad)
Pris: 5999 kronor. Och nej, det är ingen felskrivning!

Kittad för Golf om TaylorMade M1

TaylorMades produktsida TaylorMade M1

Test av TaylorMade M2

Alla klubbor i vårt stora drivertest
 

Länkar