Det är ingen överdrift att säga att P790 var en succé för TaylorMade. De sålde som smör i solsken trots det höga priset och alla som köpte ett av de högteknologiska järnseten var helt lycksaliga.

Som uppföljning på de framgångarna släpper man nu en ny P790 UDI, en smidd driving iron som bygger på SpeedFoam Technology för spelare som vill ha en snygg klubba med skön känsla och bra prestanda.

Redan idag har några av tourspelarna i världstoppen lagt en P790 UDI i bagen, bland andra världsettan Dustin Johnson, Jon Rahm, Justin Rose, Rory McIlroy och Jason Day.

Som övriga P790-klubbor har P790 UDI också en konstruktion i mjukt 8620 kolstål kombinerat med höghållfast och smitt 4140 kolstål och en Wrapped Face-konstruktion. Det ihåliga huvudet är fyllt med TaylorMades egenutvecklade SpeedFoam material som både ger högre bollhastighet och bättre ljud och känsla.

P790 UDI har också en omarbetad Inverted Cone Technology för den något mindre träffytan, vilket ökar flexibiliteten från hälen till tån och lågt på träffytan för massor av bollhastighet även vid orena träffar. Ytterligare förlåtande egenskaper ges av strategiskt placerade MIM-volframvikter (metal-injection-molded).

Du kan köpa P790 UDI från och med april och den finns enbart som järntvåa för högerspelare, levereras med Project X HZRDUS Black-skaft som standard och kostar 2299 kronor. Du kan så klart få andra skaft som custom.

SPECIFIKATIONER
    Loft: 17°
    Lie: 60°
    Offset: 3.2mm
    Length: 40” (steel 39.25”)
    Swingweight: D2

Länkar