Jag har använt ECCO:s BIOM Hybrid 3 hela året. Jag började med en sko med snören, bytte upp mig till ett par med BOA-snörning och köpte sen ett extra par med BOA så jag kunde byta mellan två par utan att trassla med snören. Hybridsulan, så kallad TRI-FI-GRIP, gjorde att jag på en Irlandsresa nyligen kunde ha skorna på mig på resan och snubbla rakt ut på banan så fort vi kom fram.

De tre nya färgkombinationerna som släpps inför hösten/vintern 2018 är Wild Dove (Racer Yak-skinn), Ombre (Antelope Yak-skinn) och Camel (Antelope Yak-skinn). Du får betala 2100 kronor för ett par ECCO BIOM Hybrid 3 – men lägg på en hundring så får du den utmärkta BOA-snörningen.

Från pressmeddelandet:
TRI-FI-GRIP™ säkerställer en zonprestanda med flera funktioner genom tre segment – för stabilitet, för hållbarhet och för rotationsstöd.
Zonstrukturen har tagits fram genom intensiv forskning och analyser av data i ECCO GOLF:s laboratorium. De bygger alla på ultrahållbart TPU, vilket betyder att skorna kan bäras såväl på golfbanan som på stan utan att prestandan påverkas.

TRI-FI-GRIP™-prestandazoner:

  • Zon 1 – levererar enastående sidostabilitet genom hela svingen.
  • Zon 2 – yttersulans mittendel som ger gångkomfort såväl under golfrundan som på stan. Här finns också en extra slittålig del i hälen där slitaget brukar vara stort.
  • Zon 3 – särskilt utvecklad rotationssektion optimerar rörelsen i framfoten genom smala och rundade dubbar som bidrar till en snabb och enkel rotation genom svingen.

Genom hela designprocessen fokuserade Andrzej Bikowski, Lead Designer, på att bygga vidare på de framgångar som ECCO BIOM® HYBRID haft sedan lanseringen 2011.

”Vi tog oss an det här projektet genom att ställa frågan: hur kan vi göra det bästa ännu bättre? Genom att kombinera nya, innovativa TRI-FI-GRIP™ med samma tekniska egenskaper som i BIOM®-lästen tror jag att vi har nått vårt mål.”

”Att alla ECCO BIOM® HYBRID 3-modeller också har en fullständigt vattentät konstruktion med GORE-TEX® är ytterligare ett exempel på vårt engagemang för utveckling och framsteg.”

Bland övriga ECCO BIOM® HYBRID 3:s övriga egenskaper märks:

  • En slitstark ovandel i ECCO Racer-jakskinn eller ny Antelope-jakskinn med överlägsna ventileringsegenskaper.
  • 100 % vattentätt GORE-TEX®-skydd
  • Möjlighet att välja Boa®-snörning för optimal passform
  • ECCO Freedom Fit kombinerar en bättre passform i hälen med mer utrymme för främre delen av foten så att tårna kan röra sig naturligt
  • BIOM® NATURAL MOTION®-teknik ger bättre kontakt med marken och är en anatomisk läst med överlägsen dämpning och avancerat stöd.
  • Urtagbara Ortholite®-innersulor ger långvarig dämpning, bättre ventilering och fukthantering samt möjlighet till extra vidd.

Som alla skor i ECCO GOLF-kollektionen för hösten/vintern 2018 tillverkas ECCO BIOM® HYBRID 3 i företagets egna fabriker där ovandelen fästs vid yttersulan utan limning eller sömmar med FLUIDFORM™-teknik, vilket ger en sko i ett stycke. Detta ger en lättviktskonstruktion som är både flexibel och slitstark.

ECCO GOLF-skor används på tävlingar runt om i världen av Fred Couples, Ernie Els, Smylie Kaufman, Thomas Bjørn, Lydia Ko, Minjee Lee, Caroline Masson och många andra. Mer information om ECCO GOLF finns på golf.ecco.com

Länkar