När Fred Couples 2010 klev ut på Augusta National i ett par ECCO Golf Street-skor kunde ingen ana vilken betydelse det skulle få. Han vann inte tävlingen, men tv-bilderna som kablades ut i hela världen blev början på en revolution i golfskobranschen, där spiklösa golfskor tidigare knappt ens synts i statistiken.

ECCO Golf Street blev en omedelbar försäljningssuccé och med en härlig komfort och ett utmärkt grepp har det varit en omåttligt populär sko i många år. För att bygga på de framgångarna har ECCO nu tagit nästa steg i den spiklösa revolutionen och släppt ECCO CAGE PRO med den patenterade SPYDR-GRIP®-sulan, som är en betydande vidareutveckling av den ursprungliga EDTS-hybridsulans greppdubbar

Ejnar Truelsen, chefsdesigner på ECCO Concept Lab berättar mer om den patentsökta suldesignen, ”ECCO SPYDR-GRIP-yttersulan är utvecklad för att ge ett optimalt grepp vid fotens naturliga kontaktpunkter och den organiska utformningen är både snäll mot greenerna och minimerar ansamlingen av smuts i sulan.”

Stabilitet och passform
De prestandafördelar som SPYDR-GRIP-sulan ger ECCO CAGE PRO har också kombinerats med ECCO:s högpresterande CAGE-teknik, en unik och direktgjuten stabilitetsbur som går i ett stycke från hälen genom mellansulan och över tåsektionen.

Skon är utformad efter fotens anatomi, och den rör sig med fotens viktigaste ligament och muskler. ECCO Freedom Fit ger bättre passform i hälen samtidigt som den främre delen av foten har mer utrymme, vilket gör att tårna kan röra sig naturligt i steget.

ECCO CAGE PRO:s unika kombination av omarbetad och direktgjuten hälbur med den organiskt strukturerade sulans design kompletteras med en ovandel i mjukt och slittåligt dritton-skinn samt en HYDROMAX®-behandling som gör den exceptionellt vattenavstötande.

Som alla andra skor i ECCO Golfs kollektion tillverkas ECCO CAGE PRO i företagets egna fabriker där en sko i ett stycke skapas med en direktgjutningsprocess som fäster ovandelen vid yttersulan utan limning eller sömmar. Den resulterande lättviktskonstruktionen är både flexibel och hållbar.

Freddie går före igen
När US Masters inleds på Augusta National är chanserna stora att Fred Couples för första gången byter från den EDTS-hybridsula han har använt så länge. Men den här gången blir det dock ingen större överraskning om hans nya skor, ECCO CAGE PRO, blir en försäljningssuccé.

Du kan redan nu köpa nya ECCO CAGE PRO i shopen och du får betala 1900 kronor för standardversionen. För bara en extra hundralapp kan du få den med den utmärkta Boa-snörningen som ger ännu bättre passform och smidigare hantering.

Länkar