Det finns golfskor och så finns det golfskor. ECCO:s golfskor är kanske mest kända för sin "out of the box comfort", det vill säga att du bara kan dra på dig ett par nya skor och gå rakt ut och spela utan att behöva gå in skorna först.

ECCO Golf arbetar dock med mycket mer än bara komfort i utvecklingen av skor, och i samarbete med GORE-TEX har man utvecklat en golfsko som både är 100 procent vattentät och som andas bättre än någon annan sko. Det här är viktigt för dig som vill ha torra och svala fötter – inte bara i form av skydd mot vatten utifrån utan främst genom att föra ut den fukt som skapas när du svettas.

Makalös teknik
GORE-TEX är överlag en makalöst imponerande teknik. Det handlar om ett membran – i princip ett tunt plastskikt där fibrerna har porer som är i storleksordningen 20 000 gånger mindre än en vattendroppe och alltså är helt ogenomträngligt för vatten. Däremot är porerna stora nog för att släppa ut vattengånga, där molekylerna är så oerhört mycket mindre.

För att ytterligare förbättra den här funktionen har GORE-TEX och ECCO försett nya Ecco Cool med en teknik som kallas SURROUND, och via "andningshål" även under foten och kanaler i mellansulan ger foten 360 graders klimatkomfort.

”Det här är den första skon i golfvärlden som andas så bra utan att kompromissa med vattentätheten”, säger Michael Waack, chef för ECCO Global Golf. ”Vi är mycket spända inför den här revolutionerande nya utvecklingen och ser fram emot att höra hur golfspelarna upplever den exceptionella komforten, andningen och det skydd som ECCO COOL ger.”

Direktgjutningsprocess ger sko i ett stycke
Den så omtalade ECCO-komforten levereras utöver Cool-funktionen genom att skon skapas, i egna fabriker, ett stycke genom en direktgjutningsprocess där ovandelen i mjukt och slittåligt Dritton-skinn fästs vid yttersulan utan limning eller sömmar. Detta ger en lättviktskonstruktion som är både flexibel och hållbar. PU-mellansulan är sista pusselbiten och levererar exceptionell dämpning, flexibilitet och hållbarhet.

En urtagbar innersula ger bättre passform för dig som vill ha mer vidd eller annars använder halvstorlekar. Greppet mot underlaget levereras av CHAMP SLIM-Lok-mjukspikar och en hård yttersula med greppmönster som gör att man står stadigt i alla lägen.

ECCO Cool finns i välsorterade shopar och kostar 2500 kronor. Tillgängliga storlekar är från 39 upp till 47 och utöver den vita/röda/blå varianten (White/Tomato) på bilderna i bildgalleriet ovan finns ytterligare fyra färgkombinationer, Black, Camel, Concrete samt White/Black. Du kan se alla färgerna i bildgalleriet ovan.

Läs också om hur du sköter dina ECCO-skor på bästa sätt här.

Länkar