Henrik Stenson gjorde ingen större succé i Dubai förra veckan, men efter att ha skrivit på för Ecco Golf, som i mitt tycke gör de skönaste golfskorna, höll han i alla fall stilen när det gäller skorna. Nya S-Three har gamla Street-skons utmärkta hybridsula och ett mycket trevligt utseende.

För egen del är jag böjd att välja TRI-FI-GRIP-sulan som bland annat finns på utmärkta BIOM Hybrid 3 och nya Cool Pro. Men det är inget fel på E-DTS-systemet med de många greppdubbarna och greppvinklarna.

Hur nya Fluidform-tekniken fungerar vet jag inte, men det låter bra med tre olika mjukhetszoner i mellansulan – en golfsko kan ju inte direkt bli *för* skön. Det fina nappaskinnet kanske också är enklare att hålla snyggt än det perforerade jakskinnet på Cool Pro. Förvisso inget problem för Stenson som väl får nya skor varje vecka, men vi vanliga dödliga har ju inte den lyxen.

En sak som jag dock vet fungerar är Gore-Tex-membranet som S-Three är försett med. Det är en makalöst fräck teknik där ett poröst membran släpper igenom små molekyler (vattengånga som förs ut och ventilerar skon), men blockerar större molekyler (flytande vatten kan inte komma in i skon). Makalöst bra.

Du kan köpa nya Ecco S-Three i någon av tre olika färgkombinationer, den vita med svart hälparti, en grå sko som de kallar Magnet samt en Concrete-variant med gröna färger. Den senare ska jag nog själv spela i. Tvåtusen spänn kostar nya S-Three (damskon är ett par hundra kronor billigare) och som vanligt är Ecco-skor prisvärda eftersom de både är sköna och bra. Och håller länge.

Läs hela pressmeddelandet nedan:
ECCO® S-THREE GER EN NY DEFINITION AV ZONSTÖD MED PRESTANDATEKNOLOGI PÅ EN HELT NY NIVÅ
ECCO GOLF, global innovatör i golfskobranschen, levererar nästa generations zonstöd med lanseringen av nydanande teknik för mellansulan i helt nya ECCO S-THREE.

Som revolutionerande hybridmodell med en kombination av prestanda på banan och elegans på stan är S-THREE en revolutionerande golfsko med dynamisk komfort och modern stil från första utslaget till klubbhuset och på stan.

Det senaste genombrottet inom direktgjutningsinnovation, ZONAL FLUIDFORM™ TECHNOLOGY, ger en formgjuten mellansula med tre särskilda mjukhetszoner som säkerställer rätt balans mellan dämpning och stabilitet precis där du behöver den.

Hälen i mellansulan är medelmjuk och ger bättre dämpning och komfort medan mittendelen av mellansulan är lite fastare, vilket ger enastående sidostabilitet genom hela svingen. Mellansulans framfot är maximalt mjuk och ger exceptionell gångkomfort.

Zonindelad FLUIDFORM™ är en banbrytande teknik för såväl ECCO GOLF som hela skobranschen. Tack vare den avancerade, sektionsindelade injiceringsprocessen har mellansulan på alla S-THREE-skor exklusiva egenskaper och unika färgövergångar mellan de olika sektionerna. Det här ger varje enskilt par skor ett särpräglat utseende – perfekt för golfspelare som gillar en individuell stil.

Skons ovandel är tillverkade i ett tjockare ECCO SOFT CALF NAPPA-skinn från ECCOs egna garverier, med 100 procent vattentät GORE-TEX®-teknik som håller fötterna torra och sköna i alla förhållanden.

Ett dubbelt lager neopren i kragen och hälen ger ytterligare skydd och komfort genom hela svingen medan ECCO FLUIDFORM™ Direct Comfort Technology säkerställer en perfekt balans mellan dämpning och energiåterföring. Det ger samtidigt en flexibel och hållbar sammansättning utan de kompromisser som annars är vanliga vid sydd eller limmad montering.

Hybridyttersulan med prisbelönt ECCO DYNAMIC TRACTION SYSTEM™ (E-DTS™) har över 100 greppdubbar och 800 greppvinklar som ger ett utmärkt fotfäste i alla förhållanden.

S-THREE är ett exempel på ECCO GOLFs engagemang för innovation med flera nydanande egenskaper och fördelar, bland andra:

• ZONINDELAD FLUIDFORM™ TECHNOLOGY i PU-mellansulan, vilket ger tre olika zoner med tre separata nivåer av fasthet
Zon 1 – Komfort: Hälen i mellansulan är medelmjuk och ger bättre dämpning och komfort
Zon 2 – Stabilitet: Mittendelen av mellansulan är lite fastare, vilket ger enastående sidostabilitet genom hela svingen
Zon 3 – Flexibilitet Mellansulans framfot är maximalt mjuk och ger garanterad gångkomfort och flexibilitet

• Mycket väl ventilerad och 100 procent vattentät GORE-TEX®-teknik förhindrar att vatten kommer in i skon samtidigt som den naturliga fukten förs ut

ECCO GOLF-skor används på tävlingar runt om i världen av Henrik Stenson, Thomas Bjørn, Fred Couples, Erik van Rooyen, Doc Redman, Lydia Ko, Minjee Lee, Caroline Masson och många andra. Mer information om ECCO GOLF finns på golf.ecco.com. 

Om ECCO
ECCO är en av världens ledande skotillverkare och sammanför stil och komfort. ECCOs framgångar bygger på produkter med utomordentlig passform och förstklassiga skinn. ECCO äger och kontrollerar alla steg i värdekedjan från garvning och skotillverkning till grossist- och detaljistledet. ECCOs produkter säljs i 88 länder via över 2 000 ECCO-butiker samt över 14 000 andra butiker. ECCO är ett familjeägt bolag som grundades i Danmark 1963 och sysselsätter över 20 000 personer runt om i världen. www.ecco.com

Länkar