Vid ett besök i Holländska Dongen, med bland annat en tripp till ett lädermuseum och rundvandring i ECCOs skinnberedningsanläggning fick jag nöjet att delta i lanseringen av nya ECCO BIOM Hybrid 3, en golfsko med det där lilla extra.

Premiummaterial och komfort är viktiga för ECCO som är välkända för "comfort out of the box" och vi är många som dragit på oss helt nya skor och gått ut och spelat utan att få minsta lilla problem med skav eller obehag. Bland annat används mjukt och slitstarkt jakskinn samt en skön neoprene-lining runt fotleden.

Som en del i en allmän strategi har alla ECCOs nya golfskor numera Gore-Tex-membran och är därför helt vattentäta samtidigt som fukt ventileras ut. Och det är ändå den lilla nyheten här.

Mest intressant med nya BIOM Hybrid 3 är i stället sulan, som är en rejäl uppgradering av den ursprungliga spiklösa sulan, och till och med ett steg upp från förra årets Spydr-Grip.

Här finns nu tre zoner som var och en står för ett eget segment - stabilitet, hållbarhet och stöd för rotationen.

Zonstrukturen har tagits fram genom intensiv forskning och analyser av data i ECCO GOLF:s laboratorium. De bygger alla på ultrahållbart T.PU, vilket betyder att skorna kan bäras såväl på golfbanan som på stan utan att prestandan påverkas.

De tre Tri-Fi-Grip-zonerna är:

  • Zon 1 – levererar enastående sidostabilitet genom hela svingen
  • Zon 2 – yttersulans mittendel som ger gångkomfort såväl under golfrundan som på stan. Här finns också en extra slittålig del i hälen där slitaget brukar vara stort
  • Zon 3 – särskilt utvecklad rotationssektion optimerar rörelsen i framfoten genom smala och rundade dubbar som bidrar till en snabb och enkel rotation genom svingen.

Genom hela designprocessen fokuserade Andrzej Bikowski, Lead Designer, på att bygga vidare på de framgångar som ECCO BIOM® HYBRID haft sedan lanseringen 2011.

”Vi tog oss an det här projektet genom att ställa frågan: hur kan vi göra det bästa ännu bättre? Genom att kombinera nya, innovativa TRI-FI-GRIP™ med samma tekniska egenskaper som i BIOM®-lästen tror jag att vi har nått vårt mål.Att alla ECCO BIOM® HYBRID 3-modeller också har en fullständigt vattentät konstruktion med GORE-TEX® är ytterligare ett exempel på vårt engagemang för utveckling och framsteg.”

Bland ECCO BIOM® HYBRID 3:s övriga egenskaper märks:

  • En slitstark ovandel i ECCO Racer-jakskinn med överlägsna ventileringsegenskaper.
  • 100 % vattentätt GORE-TEX®-skydd med tre års garanti.
  • Möjlighet att välja BOA®-snörning för optimal passform.
  • ECCO Freedom Fit som kombinerar åtsmitande passform i hälen med bättre utrymme för främre delen av foten så att tårna kan röra sig naturligt
  • BIOM® NATURAL MOTION®-teknik ger bättre kontakt med marken och är en anatomisk läst med överlägsen dämpning och avancerat stöd.
  • Urtagbara Ortholite®-innersulor ger långvarig dämpning, bättre ventilering och fukthantering samt möjlighet till extra vidd.

Som alla skor i ECCO GOLF-kollektionen för våren/sommaren 2018 tillverkas ECCO BIOM® HYBRID 3 i företagets egna fabriker där ovandelen fästs vid yttersulan utan limning eller sömmar med FLUIDFORM™-teknik, vilket ger en sko i ett stycke. Detta ger en lättviktskonstruktion som är både flexibel och hållbar.

ECCO GOLF-skor används på tävlingar runt om i världen av Fred Couples, Ernie Els, Smylie Kaufman, Peter Hanson, Thomas Bjørn, Lydia Ko, Minjee Lee, Caroline Masson, Gerina Piller och många andra. Mer information om ECCO GOLF finns på golf.ecco.com. 

ECCO BIOM HYBRID 3 kostar 2000 kronor, men när du ändå handlar är det tramsigt att inte lägga på en hundring och i stället välja en sko med den utmärkta Boa-snörningen. Det här är en smidig ratt och stålvajer som ger perfekt passform. Boa-konstruktionen har livstidsgaranti medan ECCO garanterar att Gore-Tex-membranet håller dig torr så länge skon är hel.

Glädjande nog har ECCO också den goda smaken att erbjuda BIOM Hybrid 3 även för damer. Och även de kan välja Boa. Good job!

Länkar