Ellwee är liksom ett annat, något större elfordonföretag, baserat i Trollhättan. Skillnaden är att Ellwee finns här nu - och kostar lite mindre. Iofs är den avsedd för golfbanan och ingen "riktig" elbil, men man kan ju inte få allt.

Med golfbilar en allt vanligare syn på våra banor sedan många insett att det här är en extra intäktskälla. Det är tyvärr också en källa till ökat slitage på våra banor, dessutom är det inte alltid så bekvämt att köra på ojämna ytor i en ofjädrad golfbil.

Ellwee är en lösning på båda de problemen - och dessutom ser den ut att vara riktigt kul att köra. Det här är en ensitsig elscooter med sinnrik (och patentsökt) bakaxel som både är behaglig att åka på och har ett lägre PSI (tryck på banan). Ellwees 3,2 ska jämföras med en golfbil som har runt 5,7. Och det är utan de lätt överförfriskade gentlemen som delar på bilen och har bagarna fyllda av både hårdvara och "mjukvara".

Drifttiden är tolv timmar och batteriet kan laddas upp helt på åtta timmar. Det gör att den kan hyras ut minst två rundor och sedan laddas upp över natten för en ny tjänstgöring dagen efter.

I samband med Range Servant kan golfklubbar leasa Ellwee och få heltäckande service. Och med priser som startar på 32000 plus moms (39900 för premiumversionen) kan det ge bra intäkter utan att banan slits hårdare.

Tyvärr är första omgången Ellwee redan slutsålda - de rök på nolltid under PGA Merchandise Show - men när nästa kommer i slutet av sommaren så ska jag försöka få till en runda på en Ellwee - om inte annat för att det ser rätt skoj ut.

Länkar