Det är sällan man får något pressmeddelande som gör att man hajar till. Men när jag såg bilden på Vertical Groove Golfs driver så blev jag lite ställd. Linjerna var ju på fel håll.

Enligt tillverkarna ska detta ge både mer längd och bättre precision, men det har man hört förut och jag vill nog gärna se det innan jag tror på det.

Klubban ska vara godkänd enligt reglerna och sägs vara den första som har lodräta grooves. Dessa ska minska sidspinn med 40 procent rakare bollflykt i snitt. De ska också motverka hook och slice. På något sätt ska det här också ge mer rull och ökad totallängd.

Siffrorna är levererade av oberoende och välkända testanläggningen Golf Laboratories i San Diego, där Vertical Groove Driver presterade bättre än andra testade drivers både när det gällde spinntal och längd samt dessutom vid träffar i centrum, på hälen och på tån.

Vertical Groove Driver har ett huvud på 450 cc med 9,5; 10,5 respektive 12 graders loft, och finns både för höger och vänsterspelare. Det pris som nämnts är 399,99 dollar, vilket sannolikt lär hamna kring 4000 kronor. Drivern börjar säljas i december 2016.

Länkar