Det är få förunnat att kunna träna regelbundet med en Trackman. Ännu färre har en egen Trackman. Men i veckan som gick packade jag upp en Trackman IIIe och började banka bollar med info om allt från klubbhastighet och attackvinkel till spin rate och spin axis. Men vad fn är Low point distance?

Den lilla och smidiga enheten är trådlös, bara att dra ut benen, sätt på den och köra. Den ser själv till att den står i våg och alla data skickas direkt till appen i min iPhone 6 Plus så att jag efter varje slag kan se siffrorna och justera uppvridningen lite för att öka farten.

Nu är det tyvärr bara ett lån under en kort tid – och dessutom har rangepassen varit få och korta eftersom den vår vi har nu inte glädjer någon. Men icke desto mindre är det ett rent nöje att experimentera med svingen och få direkt feedback på vad man gör.

Anledningen till lånet är vårt kommande stora utrustningstest. Håll utkik efter det – med tillhörande Trackman-data – framöver.

Nu återstår bara att fundera på om jag inte skulle kunna cykla till klubben. Säljer jag bilen så har jag nog råd med en Trackman.

Länkar