En av de mest lästa artiklarna på Kittad är den om Game Golf och nu har vi äntligen lyckats få låna en testenhet. Och det är riktigt fräckt, även om webbgränssnittet känns lite ofärdigt och hela processen är lite tungrodd och meckig.

Det funkar så här på banan: Sätt den lilla dosan i bältet och alla pluggarna i de olika klubborna. Innan du slår sätter du pluggen mot dosan och får en vibration som kvittering. Det är allt du gör under rundan. 

När du kommer hem pluggar du in dosan via en medföljande USB-kabel och får in informationen om rundan i ett webbgränssnitt där du kan kolla att du fått med alla slag, lägga till de du missat, ta bort "dubbeltaggar" och i allmänhet städa statistiken så den stämmer bättre.

Här är det stora problemet - för det är inte enkelt att få det rätt och när du väl "signerat" rundan går det inte att ändra. Min egen "driving distance" blev därför lidande av en drive på 2 meter som skulle varit 215 när jag feltaggade och glömde dra ut den till rätt position.

Det är dock ingen tvekan om att det är kul att se sin runda, både på bild och siffror, och se statistik (som känns lite skum eftersom t.ex. chippar räknas med i snittlängden). Eftersom många varit inne och röstat på deras hemsida kanske Sverige kan komma lite för i kön av länder där Game Golf ska lanseras - och det är inte för sent att rösta än - klicka här och rösta på Sweden.

Mina spelade rundor med Game Golf finns nedan och du kan titta på statistiken via min profil här.

Sandpiper Golf, Santa Barbara
Glen Annie Golf Club, Santa Barbara
Pacific Grove Golf Links, Monterey
Bayonet Course, Bayonet & Blackhorse Golf, Monterey
Black Horse, Bayonet & Blackhorse Golf, Monterey

 

Länkar