Fordon med Mercedes-stjärnan är inte direkt ovanliga oavsett om det är på land, i vattnet eller i luften. Nu kommer de också till golfbanan när Mercedes-Benz och Garia gör gemensam sak och levererar en riktig premiumkänsla i en golfbil.

Golfbilen har lånat designkänsla från Mercedes och lanseras med en lite lustig slogan: "a real sports car".

Designen går vidare även i andra delar. Här finns bland annat en stor och välvd vindruta, ett tak i kolfiber. Den lilla bakspoilerna fungerar som fäste för två golfbagar som lutas bakåt och gör det smidigt att ta ur och sätta i klubborna. Sitsen är formad som en vilstol och passar in väl i designen.

Det är dock inte bara utseendet som skiljer den här pjäsen från vanliga golfbilar. Garia och Mercedes lyxgolfbil har ett kylskåp under sitsen, olika förvaringsutrymmen, golfbollshållare och  flaskhållare på instrumentpanelstödet samt extra plats för glas och flaskor på passagerarsidan.

En annan kul detalj är pedalerna som försetts med ett plustecken (gas) och minustecken (broms) för att både praktiskt och formmässigt indikerar funktionerna. Dessutom har bilen en stor pekskärm med information om bilen och styrning av dess olika funktioner, som lamporna, värmare för vindrutan, torkare m.m. Här finns också GPS-info om banan och ett elektroniskt scorekort.

En Bluetooth-handsfree och högtalare ger möjlighet till musik på banan, och planer finns på att integrera smartphone-funktioner i pekskärmen med bland annat möjlighet att koppla upp sig på Internet.

Den fräcka MB/Garia-bilen har en räckvidd på upp till 80 kilometer och laddas på sex timmar. Något pris har inte meddelats men mer info finns på media.daimler.com och arealsportscar.com.

Länkar