När Solheim Cup 2013 nu drar igång på Colorado Golf Club har Abacus Sportswear, Europalagets officiella klädleverantör skickat över smått osannolika 5 000 plagg för att laget, kaptener, funktionärer och andra ska ha snygga kläder med fokus på prestanda och komfort, oavsett väder och vind.

Med en väderprognos som talar om ganska fint väder, men med hög luftfuktighet och eventuellt regnskurar längre fram har Europalaget försetts med kläder som är lätta, ljusa och andas. Bland de kläder som laget ska ha på sig finns abacus® Forged-tröjor med Drycool™-teknik som bl.a. för undan fukt och skyddar mot UV-strålar.

Lagets WindVent-västar, vändbara Trace och mjuka Waterville, skyddar mot de vindar som sannolikt blåser upp och även de mindre regnskurarna.

Kaptenen Lotta Neumann tycker att det är viktigt med snygga lagkläder och även om kläderna inte direkt påverkar resultatet så tror hon att funktionskläder med hög komfort underlättar för spelarna att prestera.

Abacus designer Chris Mattsson har haft en grannlaga uppgift eftersom vädret vid den här tiden ofta är hett och fuktigt i Colorado, men med risk för nederbörd och vindar har det varit viktigt att hitta rätt funktionsplagg som både kan underlätta för tjejerna att spela sin bästa golf oavsett yttre förhållanden och samtidigt se eleganta och professionella ut.

Länkar