Vi är många som minns gamla Top Flite Magna. En boll som var större och därför hade högre tyngdpunkt och var mer lättspelad. Sades det. Det var dock en stenkula och känslan var inte så imponerande.

Nu kommer Callaway, som köpt upp Top Flite och alla deras patent, med nya Supersoft Magna. Här finns alla fördelar med den större bollen – "super long, super straight and super easy to hit", som man säger – kombinerat med en supermjuk känsla.

Tekniken bygger på att den större bollen ska ge mer konsekventa resultat, den ultramjuka Supersoft-kärnan ger mer längd medan nya Low-Drag HEX Aerodynamics innebär mer carry och längd. Utöver kärnan sägs även nya Trionomer-skalet bidra till en mjuk känsla så att vi kan glömma alla tankar på den gamla Magna-stenkulan.

Huruvida nya Magna blir en större succé än gamla Magna är oklart, men för 299 kronor per dussin är den ett prisvärt alternativ för dig som gillar mjuk känsla och inte har något emot lite hjälp.

Uppdaterad Supersoft
Callways Supersoft har varit en mycket populär boll bland alla typer av spelare, delvis för det rimliga priset, men främst för den härligt mjuka känslan.

2019-modellen av Supersoft har så klart kvar den mjuka känslan och har dessutom uppdaterats med optimerad HEX-aerodynamik som ger både mer längd och rakare slag. Det nya, mjukare Trionomer-skalet ger bättre spinn och kontroll kring greenerna.

En lång och rak distansboll med så mjuk känsla kommer att fortsätta locka många spelare, och ingen lär heller avskräckas av priset på 299 kronor per dussin.

ERC Soft: mjuk, lång och med Triple Track
Som en av raketerna på golfmarknaden har Callaway inte vilat på lagrarna utan tagit fram en helt ny boll som man kallar ERC Soft (efter grundaren Ely Reeves Callaway).

Det här är en boll med innovativ konstruktion som både är Callaways längsta boll och har utformats med mjuk känsla samt mer kontroll kring greenerna genom ett multimaterialskal som är otroligt mjukt.

Liksom populära Chrome Soft har ERC en grafenförstärkt Dual SoftFast Core som här gjorts ännu större. Den högteknologiska kärnan ger maximal energi och bollhastighet samtidigt som den minskar spinntalet med drivern och ger hög utgångsvinkel.

Den tydligaste nyheten med ERC Soft är annars de tre strecken som är färdigtryckta på bollen och gör det enklare att sikta. Tekniken kallas Triple Track Technology och är betydligt bättre än att bara sikta med logon på bollen.

Du får ge 449 kronor per dussin för ERC Soft och det känns prisvärt om bollen kan hålla de löften som Callaway ger.

Samtliga bollar kommer till butikerna 8 februari. Alla tre bollarna finns i både vitt och gult, Supersoft i något som kallas Glossy White och Glossy Yellow.

Länkar