Det är inte längre bara damer och de äldsta gubbarna som spelar bollar som inte är vita. Vi är nu ganska många som upptäckt att det inte är så dumt att kunna se bollen bättre i luften. Och de drar dessutom blickarna till sig ordentligt i shopen.

Nya Superhot Bold från Callaway är en "super straight" boll, säger man. Huruvida det påståendet klarar mötet med min eleganta sving är oklart, men det får vi se när den dyker upp.

Bollen är en tredelskonstruktion med med en mycket stor högenergikärna som ger hög bollhastighet samt ett ultratunt skal. Detta ska ge en distansboll med mjuk känsla i träffen samt bättre spinnkontroll kring greenerna.

Dr. Alan Hocknell, Senior Vice President of Research and Development på Callaway Golf sade: “As we have seen since launching the Chrome Soft Truvis™ Golf Balls in 2016 there has been a noticeable influx of coloured balls on the golf course. With the launch of the new Superhot Bold Golf Ball we are able to provide a technologically advanced ball that delivers on performance while meeting the growing demand for colour.

Superhot Bold levereras för ovanlighets skull i paket om 15 bollar i stället för dussin och finns i de tre iögonfallande färgerna Matte Orange, Matte Yellow och Matte Red. De kommer till butikerna 16 februari och kostar 329 kronor. Vilket får sägas vara ett jäkla bra pris för 15 bollar.

Länkar